Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un bal mascat de pomină!

Sâmbătă, la Căminul Cultural din Biharia

Un bal mascat de pomină!

Școala cu clasele I-VIII „Gáspár András” din Biharia și Asociația „Bihari Iskolamért – „Skola Nostra” din Biharia au organizat, sâmbătă, 13 februarie 2010, tradiționalul Bal mascat, aflat la cea de-a treia ediție. Organizatorii (directorii școlii din Biharia: Vad Marta – director, Popovici Magdolna – director adjunct, și dra primar Nagy Gizela, împreună cu cadrele didactice entuziasmate) au făcut tot posibilul pentru ca toți participanții la bal să se simtă excelent...

 Elevii au prezentat un spectacol reușit (cuprinzând scenete, dans popular, cântece populare și dans modern), răsplătit cu aplauze de cei prezenți. În continare, s-a desfășurat concursul de costume și măști, premiate de organizatorii festivității. Nu doar concurenții au fost premiați la acest bal. Toți cei care și-au cumpărat bilete de tombolă au fost surprinși de ingeniozitatea organizatorilor și sponsorilor. Muzica pentru distracție a fost oferită de trupa „Koktel” din Oradea, apreciată de comunitatea locală, drept pentru care organizatorii o invitată în fiecare an.
 Balul s-a adresat întregii comunități. Spre bucuria și mulțumirea organizatorilor, la actuala ediție, au venit amatori de distracție și din alte sate, ba chiar și din Oradea. Potrivit obiceiului, toată lumea își pregătește bunătățile de acasă, pe care organizatorii le așază pe mese, iar (auto)servirea se face în stilul unui bufet suedez.
Mulțumiri artiștilor, organizatorilor și sponsorilor
 La sfârșitul spectacolului, elevii au dăruit flori organizatorilor și profesorilor instructori care i-au pregătit, mulțumindu-le pentru sprijin și pentru onoarea de a evolua în acest spectacol. Se cuvine să-i nominalizăm pe profesorii care i-au ajutat pe artiști să se exprime în chip deosebit pe scenă: Hegyesi Sarolta și Varkucs Robert (cercul de teatru), Þigani Ștefan și Lukacs Eva (dans popular, cântece populare și soliști vocali), Ispan Andrea (dans modern), Ispan Robert (dans popular).     
 Organizatorii doresc să mulțumească și pe această cale sponsorilor: Primăria comunei Biharia (dra primar Nagy Gizela), Asociația măicuței Ferences, Sadelli Prodcom SRL, Trans ABC SRL, Solte Com SRL, Forvila, Harry Prest SRL, Harstein Imre, care i-au ajutat cu pachete - cadou, tichete în valoare de 50 de roni fiecare, tichete pentru masă festivă și  bonuri de cumpărături...
 Distracția adevărată a început după tombolă și a ținut până dimineața. Mulțumiri tinerilor, părinților, profesorilor, tuturor celor care au oferit ajutor pentru ca și ediția din acest an să fie una de neuitat. Sperând că anul viitor îi vom reîntâlni pe toți cei care s-au simțit bine, promitem ca la anul să le oferim și mai multe surprize și distracție sută la sută! (Erika Oros)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un bal mascat de pomină! 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:31 Ora de vară a Europei de Est