Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Certificate de absolvire a Școlii antreprenoriale pentru femei, diplome și premii

Joi, la „Gala antreprenoriatului feminin AntrES”, s-au acordat

Certificate de absolvire a Școlii antreprenoriale pentru femei, diplome și premii

Aula Magna a Universității din Oradea a găzduit, joi (4 februarie 2010), „Gala antreprenoriatului feminin AntrES”, organizată de Facultatea de Științe Economice, în calitate de coordonator inter-regional.

Cu acest prilej, au fost acordate certificatele de absolvire a Școlii antreprenoriale pentru femei, precum și diplome și premii autorilor planurilor de afaceri care au șanse reale de a se transforma în afaceri de succes.
În deschiderea evenimentului, conf. univ. dr. Maria Madela Abrudan – coordonator teritorial (și moderator al manifestării), prof. univ dr. Anca Otilia Dodescu – manager proiect, precum și invitații din prezidiu (Lucia Ana Pojoca – director executiv, Banca Transilvania Centrală Cluj – Napoca și expert Mihaela Secară – consilier de specialitate al Camerei de Comerț și Industrie Bihor) au felicitat absolvenții Școlii antreprenoriale pentru femei, precum și câștigătorii concursului „Planul meu de afaceri”, derulat la nivel teritorial în perioada 4-31 ianuarie 2010.
Din cele 70 de planuri de afaceri elaborate în cadrul cursurilor Școlii antreprenoriale la nivelul centrului teritorial Oradea, Bihor (28 de către grupul țintă I, 27 – grupul țintă II și 15 – grupul țintă III), 60 au participat la concursul „Planul meu de afaceri”. În urma evaluării, cele mai bune planuri de afaceri au fost premiate. Diplomele și premiile au fost înmânate de conf. univ. dr. Maria Madela Abrudan.
Din grupul țintă I (femei manager de IMM-uri care doresc să-și dezvolte afacerea), pe primele trei locuri s-au situat: Dăncescu Livia Sanda (cu „Îngrijirea și asistarea persoanelor în vârstă”) – premiul I, Bradea Sorina Cătălina („Dezvoltare firmă de resurse umane – recrutare-training”) – premiul II, Rotoiu Ioana Adriana (S.C. Arial & Partners – prestări servicii manageriale, de afaceri, juridice, contabile, financiare și fiscale) – premiul III.  
Din grupul țintă II (femei care doresc să-și inițieze propria afacere), pe primele trei locuri s-au clasat: Meluț Corina (S.C. Librăria Universitaria – librărie axată pe carte de specialitate) – premiul I, Popescu Rotoiu Claudia (Clinică privată) – premiul II, Sim Monica Ariana (Woodcraft – producție și vânzare tâmplărie, uși și ferestre din lemn stratificat și de parchet masiv și din lemn) – premiul III.  
Din grupul țintă III (formatoare ale cursurilor oferite gratuit în cadrul Școlii antreprenoriale pentru femei), cele trei premii au fost obținute de: Rugea Andreea Florina (S.C. Licudo SRL – livrări cumpărături la domiciliu) – premiul I, Szabo Simona (Firmă de consultanță în afaceri) – premiul II, Ungur Lavinia Teodora (S.C. ForEver Studio – servicii foto-video) – premiul III.  
Următoarea gală – în 5 martie
Premierea celor mai bune planuri de afaceri la nivel inter-regional (selectate și evaluate din toate cele șase centre teritoriale AntrES: Bihor, Timiș, Arad, Maramureș, Caraș-Severin și Satu Mare), va avea loc la „Gala antreprenoriatului feminin AntrES”, programată pentru data de 5 martie 2010, tot la Universitatea din Oradea. La acest eveniment se vor înmâna premii în bani: premiul I (inter-regional) – 2.000 de lei; premiul II (inter-regional) – 1.700 de lei; premiul III (inter-regional) - 1.500 de lei; șase premii județene, câte un premiu de 1.000 de lei la nivelul fiecărui centru teritorial  AntrES. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Certificate de absolvire a Școlii antreprenoriale pentru femei, diplome și premii.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:59 Ora de vară a Europei de Est