Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Adio, ABECEDAR!

La Școala din Livada,

Adio, ABECEDAR!

Seria serbărilor de sfârșit de an școlar a început marți, 12 iunie, la Școala și Grădinița din Livada, comuna Nojorid, cu elevii învățătoarei Floare Tripe, urmați de preșcolarii educatoarelor Florica Sana și Viorica Drimba, și a continuat, miercuri, cu cei care tot anul au buchisit la descifrarea tainelor cărții lor de căpătâi. O frumoasă serbare au prezentat și preșcolarii din fermă, ai educatoarei Florica Berindei.

Deși 13, a fost o zi minunată, ce ne-a umplut sufletele de bucurie!
Iată-i pe micuții clasei I radiind de veselie la programul artistic purtând titlul sugestiv : "Adio, ABECEDAR!" , supravegheați cu dragoste-i de mamă de dna învățătoare Anișoara Brânzaș.
Cu emoție și nerăbdare, au așteptat sunetul clopoțelului care îi anunța intrarea în sala de clasă unde urma să se desfășoare serbarea. Protagoniștii și-au luat locul în fața spectatorilor, părinți, colegi mai mari, și profesori. Mânuțele nu stăteau locului, ele comunicau cu cei dragi și trădau emoțiile firești ale artiștilor. La semnalul învățătoarei, prichindeii își încep recitalul. Mai tare sau mai încet, degajat sau “împleticit”, fiecare își spune rolul, iar serbarea se încinge. La primul cântec, toate emoțiile dispar, iar școlarii par mult mai relaxați…Frumosul lor program ni i-a dezvăluit în toată splendoarea vârstei: veseli și amuzanți, sinceri și spontani, stări molipsitoare și pentru asistență.
 La final, fiecare a primit din mânâ învățătoarei “Diploma  copilăriei”, împreună cu o îmbrățișare și un sărut pe frunte.
A fost o zi de bun augur, aidoma anului școlar care s-a încheiat, primul din viața lor de școlari. 
Serbări au avut loc și la celelalte clase de la ciclul primar, urmate de așteptatele festivități de premiere.  (C.M.) 
Cu ei ne mândrim!
Așa după cum se obișnuiește în fiecare școală la sfârșit de an școlar, și la Livada, cei mai merituoși elevi au fost răsplătiți cu diplome și premii la festivitatea de premiere, desfășurată în curtea școlii. Merită să-i cunoașteți! 
Clasa I
Berindei Raul, Roșca Bianca, Scorțea Georgiana, Bara Denisa, Silaghi Alexandra, Isai Anghel, Gui Ana, Deac Ioana, Buda Dorotea și Moza Denisa.
Clasa a II-a
Deac Andreea, Luncan Bianca, Mereu Andreea, Purda Gabriela, Bogdan Octavian, Ianc Andreea și Martin Andrei.
Clasa a III-a
Maghiar Adina, Jurău Camelia, Pantea Romeo, Pop Denisa, Ianc Adela, Mereu Denisa, Luncan Raul și Turon Florin.
 Clasa a IV-a
Rad Petrișor, Neama Andreea, Nicorici Mădălina, Mal Bogdan, Vida Lavinia, Domocoș Georgiana, Capriș Larisa, Bara Guanina și Paina Florin.
 Clasa a V-a
Paina Alexandra, Purda Mihaela, Buda Paul și Filip Ioan.
Clasa a VI-a
Roșca Anca (media generală 10), Abrudan Andreea și Mateaș Georgiana.
Clasa a VII-a
Crupca Ionuț, Filip Ioana, Todea Anamaria, Găinar Ioana, Szucs Ionuț, Crainic Sebastián și     Pop Radu.
Clasa a VIII-a
Domocoș Lavinia și Firezar Florina.
Cinste lor, dascălilor și părinților!   
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Adio, ABECEDAR!) - Ovi.                                                            

     

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:56 Ora de vară a Europei de Est