Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cum ajungi pe prima pagină în motoarele de căutare?

Poate vă interesează

Cum ajungi pe prima pagină în motoarele de căutare?

Motoarele de căutare sunt una dintre principalele surse de trafic ale site-urilor. Dacă vrei să fii pe prima pagină, trebuie să muncești mult, să fii concentrat pe rezultate și să ai răbdare. Iată câteva sfaturi utile ca să ajungi și să te menții pe prima pagină în motoarele de căutare.

Actualizează permanent site-ul cu texte și conținut original
Aceasta este considerată de mulți experți cea mai importantă regulă ce duce un site pe prima pagină pentru diverse căutări. În plus, prin conținut original (imagini, video), vei crea un motiv pentru care vizitatorii să se întoarcă pe site-ul tău.
Concluzia: Scrie cât mai multe articole interesante: cu cât vei avea mai mult conținut inedit, cu atât motoarele de căutare vor iubi mai mult site-ul tău și îți vei crește traficul.
Curăță codul HTML
Poți avea două pagini ce arată identic în browser, dar care să fie diferite pentru motoarele de căutare. În cazul în care nu ai pe cineva care să se priceapă la HTML, atunci învață tu și aplica asta în folosul tău. Apoi învață tot ce poți despre standardele web, reguli W3C și nu uita să folosești tabele doar atunci când este cazul. Toate acestea permit roboților să străbată site-ul tău mai ușor și să găsească conținutul mai repede: un pas mic pentru tine, o mare diferență pentru motoarele de căutare.
Învață un limbaj de programare
Singurul impediment pentru a face schimbări spectaculoase și mai ales utile pe site ești tu însuți. Dacă nu ai pe cineva care se ocupă de programarea site-ului tău și nici nu ai de gând să angajezi, atunci dedică-ți musai câteva ore pe zi și învață un limbaj de programare.
Folosește forumurile în avantajul tău
Forumurile și comunitățile sunt modalitatea ideală să-ți faci cunoscut site-ul. Unde mai pui că adaugă o dimensiune cool, actuală și gratuită la strategia ta de promovare, iar linkurile din semnatura ta contează pentru motoarele de căutare. E important să participi la discuții pe forumuri și pentru că acest lucru te ajută să te poziționezi ca specialist în anumite domenii. Există exemple de site-uri de succes care au pornit de la brandul personal de succes al unor oameni populari în comunități.
Fa bookmarking social
Nicio definiție pentru bookmarkingul social nu este completă fără efectul acestuia asupra afacerilor. Printre beneficii se numără, în principal, construcția de link-uri relevante pentru site-ul tău și atragerea de vizitatori.
Obține linkuri spre site-ul tău (backlinks)
Dacă o parte a experților consideră că actualizarea continuă cu texte și conținut a site-ului este cea mai importantă regulă pentru motoarele de căutare, atunci cu siguranță ceilalți îți vor spune că link-urile către site-ul tău sunt cele mai importante. Iată câteva metode prin care obții link-uri către site-ul tău: *înscrierea în directoare web *lansarea unui blog *trecerea link-ului în semnatura contului tău pe forumurile pe care activezi *schimbul de link-uri cu alte site-uri *cumpărarea de link-uri.

Comentează articolul pe blog.trafic.ro...

(Iulian Ghisoiu - Optimizare.BIZ)

 
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:03 Ora de vară a Europei de Est