Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bucuria este reciprocă!

Ovi vă răspunde

Bucuria este reciprocă!

10 ianuarie 2010.
Stimați prieteni, dacă ne veți citi cu atenție, veți observa structura site-ului, dar și a unui articol, care are atașate cel puțin cinci poze (una principală și încă patru la final de articol). Prin urmare, atașați la articolul Dvs cinci poze, și nu patru, cum se întâmplă foarte des!

Domnule Tyukodi Albert, cu scuzele de rigoare pentru îndelungata așteptare, vă fac cunoscut telefonul dlui Lungu (0743/ 617.421). Să știți că bucuria este reciprocă. Și dumnealui s-a  arătat încântat să vorbească cu Dvs. I-ați făcut o surpriză cu atât mai mare cu cât eu l-am contactat chiar de Sf. Ioan. Își amintește cu plăcere de acea perioadă (când ați fost colegi în Sălaj). Dumneavoastră ne citiți din Ungaria?
 Simona D., într-adevăr, numărul meu de telefon nu-l găsiți pe site, dar este publicat în caseta redacțională, la  „Informația de Vest” (730/014.153), la fel și adresa de e-mail (ovidanm@yahoo.com). Pe mess. nu mă găsiți. Și încă ceva: nu scriu și nu răspund mesajelor expediate pe telefon, doar la cele primite pe e-mail.
*Marius, poate nu ai observat, dar pentru Mesaje și dedicații cu poză (o  singură poză), avem rubrică distinctă în pagina principală, în ziar nu!
*Dle Florian Hepeș, pentru monografie, vă rog să vă adresați Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna” din Oradea.
*Dle Dorel Săbăduș (din Bistrița), sunt încântat de cunoștință și ofertă, dar mai așteptăm (cu Reforma în sănătate)!
*Pentru Mirel Panait (din Constanța) și tuturor celor care ne scriu mesaje (din Baia Mare, Bistrița, Cluj – Napoca, Turda, Timișoara, Satu Mare...) adresate Școlii Tehnice Postliceale „Henri Coandă”, problemele personale le rezolvați tot cu conducerea școlii. Adresați-vă direct doamnei director, prof. Zoița Dănuța Bonca.
Noi am dorit să vă răspundem întrebărilor, contactând în două rânduri conducerea, dar fără succes, prima oară, doamna director era plecată peste hotare, iar a doua oară, ni s-a spus că vom fi contactați de purtătorul de cuvânt, care... ne-a lăsat cu ochii în soare!
*Dle Gabriel Indrie, deocamdată nu suntem interesați de oferta de a câștiga bani online. Nu ne-ați convins, probabil, sau suntem noi mai sceptici!
*Maria, și eu am reaționat la fel când am citit ce mi-a scris colega ta de breaslă legat de acel simpozion național. Cum adică, profiți de acel simpozion (care este o manifestare de ținută, agreată și de succes în rândul dascălilor) „să forțezi mâna” educatoarelor și să le înjosești??? Chiar cred domnii de la editură că vor reuși să „convingă” educatoarele (din toată țara) să aboneze copiii, vezi Doamne, în numele Programului Național „Să Citim pentru Milenul III”...
*Dna Ana Barbu, cred că am înțeles despre ce este vorba. Bănuiesc că-mi veți scrie un material pentru a prezenta lucrurile și veți pune întrebări, iar doritorii vă vor răspunde pe e-mail-ul Dvs. Aștept materialul. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:50 Ora de vară a Europei de Est