Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Subiectul – Simpozion național „Excelența Sa, Educatoarea”

Momeala – Premii de peste 20.000 euro

Subiectul – Simpozion național „Excelența Sa, Educatoarea”

Hai că v-am dat gata cu titlul, dar mai ales cu supratitlul – peste 20.000 euro!!!
În vreme de criză, cineva acordă (educatoarelor... credule) premii de zeci de mii de euro! Oare nu e ceva necurat la mijloc???!!!
Defalcat, fondul de premii, pe cap de educatoare, este de: 2.000 de euro, 1.500, 1.000, 500 și 250...

RUȘINOS și scandalos!
Taxa de participare la simpozion este de 50 de lei... De, totul costă, chiar și hârtia!
Toate bune și frumoase dacă este vorba despre un simpozion, că știm și noi ce este acela un simpozion (chiar dacă titlul este pompos, chiar jignitor, pentru condiția actuală a umilului nostru dascăl), dar să vedeți unde se ajunge...
Cum ajungeți, de fapt, la premiile în EURO, că aceasta e MIZA ... și implicarea (editurii) ... abonamentele!
Cităm: „Accesul la marele fond de premii al concursului se face cu minim 30 de abonamente cărți-caiete de lucru ,,FILIP’’ pentru o grădiniță, material didactic auxiliar avizat M.E.C.I. în cadrul Proiectului Național „Să Citim pentru Mileniul III” și minim 20 de abonamente ,,FILIP’’ pentru o educatoare.
Pardon! Corect, gramatical, se spune minimum NU minim!!!!
20 de abonamente pentru o educatoare???!!!!
Ca doamna educatoare să aibă acces la un premiu (adică să ajungă să viseze că ar putea câștiga 2.000, 1.500, 1.000, 500 sau 250 de euro), va trebui să-și aboneze copiii, cel puțin 20 din grupă, că doar nu vreți să înțelegem că va cumpăra dumneaei acele cărți - caiete pentru mileniul III, nu-i așa?
Cei de la editură chiar nu știu că nenea Boc nu le-a mai dat dascălilor cei 50 la sută, potrivit legii... Mai mult, nu vor mai primi nici cei 100 de euro (cică) pentru achiziționarea de materiale didactice!!! Iar 15.000 de dascăli sunt în așteptarea unui verdict rușinos!
Dar, la urma urmei, revin și vă întreb: Cum să nu-i abonăm pe copii... dacă tot e vorba, nu-i așa, despre Proiectul Național „Să Citim pentru Mileniul III”?????
Cum să nu citiți, dragi copii?! Trebuie să citiți. Nu cumva să vă scape acea carte sau caiet de lucru! Lectura înseamnă cultură, iar abonamentul... înseamnă acces („gratuit”, coane Fănică”) la fondul de premii în euro pentru dna educatoare!!! Nu o iubiți voi pe doamna educatoare???
Iluzii pierdute!!! Bir, domnilor! Iată la ce se poate ajunge vorbind despre un simpozion național!!!
Lecturați mai departe!
SECÞIUNEA III      
Pentru grădinițele care au peste 50 abonați se acordă fiecărui organizator de grupă și director adeverințe, diplome în policromie. Organizatorul principal va primi un premiu surpriză, iar la 100 de copii se va atribui cel putin un premiu.
Marele fond de premii la aceasta secțiune cuprinde :
1.pentru copiii cu rezultate deosebite - excursii la Disneyland- Paris, valoarea în bani a taxei școlare pentru anul școlar 2009-2010, console Playstation portabile, sute de premii constând în ghiozdane, reviste cu CD, rechizite, jocuri, jucării, mii de premii de participare
2.pentru cadrele didactice- curs de pregatire în străinătate, credite pentru pregătirea profesională sau achiziționarea de material didactic.   
 Pentru promovarea deosebită a proiectului și în alte unități de învățământ preșcolar la nivel local și județean, se mai acordă încă 10 premii surpriză!” (Am încheiat citatul!)  
RUȘINE, de trei ori RUȘINE!
Înjosiți educatoarele și murdăriți un simpozion național cu premii în euro condiționate de abonamente pe spinarea copiilor și părinților în numele Proiectului Național „Să Citim pentru Mileniul III”?????
Rușine, domnilor, RUȘINE! (Ovidiu Dan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:48 Ora de vară a Europei de Est