Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua școlii – la 55 de ani de activitate sportivă de performanță

Joi, la L.P.S. „Bihorul” din Oradea

Ziua școlii – la 55 de ani de activitate sportivă de performanță

Elevii și dascălii Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea au sărbătorit joi (10 decembrie 2009), Ziua școlii – la împlinirea a 55 de ani de activitate sportivă de performanță.

Seara, s-au adunat în magnifica sală de sport pentru un moment festiv, de bilanț și premiere, dar și de vrednică sărbătoare. Marea familie a sportivilor de calitate și a caracterelor puternice făurite timp de 55 de ani la școala de sport a Bihorului a fost onorată, la ceas de sărbătoare, de oficialități locale și județene, de deputați și senatori, inspectori școlari, directori de școli și alți dascăli vrednici de toată lauda..., precum și de alți conducători de instituții și societăți comerciale, sponsori, admiratori sau simpatizanți. Din pleiada oficială nu au lipsit președintele Comisiei de tineret și sport din Camera Deputaților, dl Ioan Sorin Roman, prefectul Gavrilă Ghilea, Claudiu Pop, Gheorghe Carp...
Pe marele ecran, s-au perindat în imagini, sportivii de aur ai școlii, ajunși mari campioni și personalități puternice, care fac cinste școlii, Oradei, Bihorului și țării. Pentru sportivii actuali, de mare perspectivă, conducerea liceului (în frunte cu al său director, prof. dr. Dan Matei) a pregătit medalii și diplome, la fel și pentru veterani și consacrați, în total circa 300.
În deschidere, îngerașii clasei a II-a, îndrumați de înv. inst. Georgeta Susa (și ei campioni la activitățile cultural - educative) ne-au înălțat sufletește cu colinde strămoșești. Pe ringul de dans au urcat apoi alți și alți campioni care promovează cu brio imaginea liceului în competiții naționale și internaționale. Am văzut gimnastică ritmică, dans sportiv, majorete, demonstrații de judo, lupte și scrimă, iar la final a avut loc un meci de fotbal între foștii fotbaliști ai LPS CSS „Bihorul” Oradea.
În gala celor patru ore, au fost premiați antrenorii și sportivii care au obținut performanțe pe parcursul anului. De asemenea, au fost premiați cei mai buni 10 sportivi ai LPS CSS Bihorul pe 2009:
1. Szücs Laszlo - lupte greco - romane (antrenor Nelu Pop)
2. Larisa Florian - judo (Fleisz Aurelian)
3. Sorin Petrică - judo (Fleisz Aurelian)
4. Tamas Attila - lupte greco - romane (Nelu Pop)
5. Farkas Bertalan - judo (Fleisz Aurelian)
6. Ligia Grozav - atletism (Mariana și Virgil Preda)
7. Török Roland - baschet (Scheiner Valeria)
8. Sergiu Foltuț - atletism (Mariana și Virgil Preda)
9. Krausz Andreas - baschet (Alin Cureș)
10. Alexandru Dragomir - judo (Emil Morar).
 A fost o seară magică, binecuvântată, cu și pentru sportivii campioni ai Bihorului. Cinste eminentului colectiv de dascăli care le-au îndrumat pași pentru cucerirea Everestului, înnobilându-i sufletește! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua școlii – la 55 de ani de activitate sportivă de performanță.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:08 Ora de vară a Europei de Est