Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sub semnul excelenței

Ziua școlii la Liceul Teologic Greco-Catolic

Sub semnul excelenței

Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea a sărbătorit, vineri, 1 iunie, Ziua școlii, sub semnul excelenței, am putea spune, dat fiind faptul că anul 2007 este pentru elevii și dascălii școlii unul de excepție, după cum aveam să aflăm din cuvântul de deschidere rostit de directorul liceului, prof. Andrei Cristea - „ anul 2007 este anul cu cele mai multe premii câștigate de elevii liceului nostru”.

Burse acordate de partenerii italieni
Partenerii italieni prezenți la festivitate s-au arătat dornici să ofere două burse, una socială pe trei ani, iar cealaltă pe un an, celui care are cea mai mare medie generală în primii trei ani de liceu.
Cu aceste vești bune, și cu felicitările și încurajările primite din partea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, a început programul artistic dedicat Zilei școlii, cu un minirecital susținut de membrii corului condus de prof. Monica Nica.
În fața scenei, la două mese, două echipaje de elevi aveau să se-ntreacă în cadrul concursului tradițional de cultură generală, răspunzând în scris la 28 de întrebări. Concursul a fost pregătit de prof. Dorina Gurău și Adina Stancu, iar pentru jurizare a fost desemnat un „complet” alcătuit din prof. Maria Șandor (director adjunct al liceului), Emilia Cotuna și Georgeta Fodor.
Programul artistic
 În timp ce concurenții se consultau și formulau răspunsurile în scris, pe scenă evoluau noi și noi artiști (din clasa a IX-a A, îndrumați de prof. Mihaela Popovici) în cadrul a patru momente teatrale din literatura clasică românească și postmodernă, contemporană. Elevii clasei a XI-a B și-au prezentat proiectul realizat la ora de științe, dorind să atragă atenția asupra pericolului la care ne expunem consumând produse alimentare  care conțin aditivi (E-uri). Sportivi din clasele a X-a A și B (îndrumați de prof. Dana Cristea) ne-au încântat cu câteva construcții piramidale. O plăcută surpriză ne-a oferit Marina Filip (din clasa a V-a B), cu piesa „Vis american”. Corul a revenit la final cu câteva piese de succes, încheind cu LA MULÞI ANI, cântat de întreaga sală.
Până să înceapă ploaia, în curtea școlii s-au desfășurat întreceri sportive și desene pe asfalt la care au participat elevi din ciclul primar. În organizarea Consiliului elevilor (sub îndrumarea prof. Monica Blaga), unii s-au angajat să caute comoara (și acesta fiind tot un concurs tradițional îndrăgit). Din cauza ploii, două activități au fost amânate. E vorba de meciul de fotbal dintre profesori și elevi, și de concursul de biciclete (pregătit de prof. Rodica Mureșan și Șerban Bene). Organizatorii manifestării dedicate Zilei școlii (directorul Andrei Cristea, Stancu Adina, consilier educativ, și Rodica Mureșean) ne-au asigurat că cele două activități vor fi reprogramate. A urmat un adevărat maraton al premierelor, cu peste 60 de protagoniști (după cum ne spunea prof. Monica Blaga), câștigători a diferite concursuri școlare și extrașcolare, inclusiv concursurile desfășurate în și de Ziua școlii. (Ov. D.)

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Sub semnul  excelenței).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:21 Ora de vară a Europei de Est