Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Heal The World” – concert Michael Jackson (in memoriam)

Sâmbătă, 19 decembrie, la Filarmonica de Stat din Oradea

„Heal The World” – concert Michael Jackson (in memoriam)

Artiști de artiști de la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea vor susține, sâmbătă (19 decembrie 2009), la ora 18.00, la sala Filarmonicii de Stat din Oradea, un concert de catedră, intitulat „Salvează lumea” (Heal The World), in memoriam Michael Jackson.

Elevii distinsei doamne profesor Monica Molnar doresc astfel să ofere orădenilor o ofrandă – un regal – în memoria regelui american înălțat la ceruri. Pe agenda concertului sunt înscrise 22 de piese în exclusivitate Michael Jackson, alternând cu momente de dans specific regelui, muzicii pop, care va fi întruchipat și armonizat de sosia sa, Nistor Boca (un artist de excepție, care a câștigat concursul de dans organizat cu acest prilej). Protagoniștii celorlalte momente de dans vor fi dansatori – campioni ai unor trupe îndrăgite: Jazz melody (coregrafia, Ramona și Christina Gavriș), Boombox (coregraf, Hammer Schmidt Gabriel) și Clevers Marghita (trupa campioană națională a dnei Noemi Chende).
Un concert de excepție, cu elevi de excepție
„Înaintea apropiatelor Sărbători creștine, am dorit să oferim orădenilor un concert de excepție, cu elevi de excepție, închinat unui artist de excepție. Scopul este unul nobil, caritabil, de a aduna fonduri pentru Asociația „Protejați copiii”, care susține copiii internați la secția de oncologie a fostului spital de copii, astăzi, Spitalul Clinic Municipal „dr Gavril Curteanu” din Oradea. În demersul nostru artistic, avem alături Filarmonica de Stat și trei trupe îndrăgite de dansatori. Pentru realizarea afișului spectacolului, am organizat un concurs de grafică, lansat copiilor de la secția de grafică a școlii (prof. Hollo Kinga). Tot prin concurs, am descoperit și sosia lui Michael Jackson. Regia spectacolul aparține dlui Dimeny Levente, de la secția maghiară a Teatrul de Stat (Szigligeti Tarsulat), iar fondurile vor fi adunate pe baza invitațiilor distribuite”, după cum aveam să aflăm de la doamna profesor Monica Molnar.
Să vă mai dezvăluim un singur amănunt important. La ora concertului, pe scena filarmonicii, se vor afla cei mai grozavi elevi ai secției de canto muzică ușoară a școlii, artiști de artiști: Carmen Stoica, Antonela Gal, Patricia Pop, Ioana Repciuc, Claudia Căvășdan, Natalia Selegean, Adrian Ștefănuți, Czvikker Lilla, Bogdan Ștefan, Alexandra Broinaș, David Bryan, Lăcrămioara Deac, Patai Robert, Kari Timea, Cristina Romocea, Pall Timea, Dora Popovici și Raul Hirian, toți ca unul, talentați și sufletiști (precum profesorul lor, Monica Molnar), aducând un omagiu regelui Michael Jackson, trecut în eternitate. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:54 Ora de vară a Europei de Est