Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Poate vã intereseazã

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Motoarele de cãutare oferã informaþii despre situaþia lor, despre erori ºi de multe ori ºi soluþiile de rezolvare. În principiu, nu necesitã cunoºtinþe avansate folosirea lor, trebuie doar sã ºtiþi care e scopul lor ºi cum se folosesc.

Cel mai simplu mod de a afla situaþia unui site e folosirea de operatori de cãutare sau search operators. Cam toate motoarele de cãutare au operatori de cãutare. Operatorii de cãutare sunt utili datoritã trierii de rezultate returnate sau a informaþiilor obþinute prin folosirea lor.
O sã introduc operatori ce oferã informaþii onpage si offpage. Onpage sunt cele ce þin de partea de indexare a site-ului, cele Offpage sunt cele ce þin de partea de susþinere a unui site la cãutãri.
Operatori onpage
Pentru Google avem site: care e un operator de cãutare ce returneazã rezultate privind paginile indexate ale unui site web folosing operatorul site: domeniu.ro
Exemplu site:trafic.ro - cãutarea cu operator returneazã informaþii despre numãrul de pagini indexate în Google.
Opþiunea e utilã pentru cã se pot observa paginile indexate, erorile ºi puteþi vedea cum apar ele la cãutãri.
La o cãutare pe Google site: domeniu.ro daca numãrul de rezultate returnate este 0 atunci înseamnã ca Google nu a ajuns încã sau site-ul, dacã a fost deja indexat ºi are vechime, poate fi banat sau penalizat.
În cazul în care site-ul e nou, atunci returnarea rezultatului 0 nu ar trebui sã fie îngrijorãtor decât dacã lansarea lui e fãcutã de mai mult de o sãptãmânã. În mod normal, o sãptãmânã de indexare ar trebui sã vã dea o imagine clarã a modului cum sunt indexate paginile.
În cazul unui site vechi cu 0 returnare de rezultate la indexare, situaþia trebuie analizatã. Paginile din indexul motoarelor de cãutare pot fi scoase la cerere sau pot suporta o penalizare/banare din partea motoarelor de cãutare.
Operatori offpage
Pentru Google avem opþiunea de verificare a link-urilor de susþinere folosind link:http://www.domeniu.ro/ . Trebuie specificat cã Google nu aratã în mod real link-urile de susþinere, ele sunt doar versiunile actualizate la 2 – 4 - 6 luni, în funcþie de actualizãrile pe care le face Google.
Exemplu: link:http://www.trafic.ro/ returneazã rezultate cu site-urile ce susþin acest site, ele fiind „contorizate” dupã ultima actualizare fãcutã de Google.
O versiune actualizatã prin care puteþi vedea numãrul de link-uri de susþinere a unui site, e cea oferitã de Yahoo! prin siteexplorer.search.yahoo.com
Yahoo! returneazã link-urile de susþinere în timp real, cele cu nofollow, cele care numai existã ºi cele din RSS-uri. Nu e o versiune exactã, dar e o metodã de a estima link-urile de susþinere pe care un site le are.
Folosind diferite alte pluginuri ºi extensii specifice, puteþi avea o analizã primarã a site-ului. Aceste opþiuni de verificare pot sã vã dea o imagine destul de bunã despre ce fac concurenþii dumneavoastã ºi care sunt atuurile sau deficienþele lor.
Adreseazã-i o întrebare autorului ºi participã la discuþia privind „Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarele de cãutare?"
Autor: Gabriel "Krumel" Curcudel - fondator AdverPoint, este unul dintre cei mai cunoscuþi specialiºti români în Search Engine Optimization. În 2008, este cofondator al clubului „Oameni din Online”. Încurajeazã frecvent specialiºtii online din noul val ºi schimbul de informaþii relevante. (descriere IMETO)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:54 Ora de vară a Europei de Est