Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea

Joi seara – Balul bobocilor, iar vineri,

„Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea

Două evenimente așteptate de sanitarii orădeni de la „Vasile Voiculescu”: joi seara – Balul bobocilor, iar vineri (27 noiembrie 2009) - „Ziua școlii”.

Cu moralul ridicat de la regalul bobocilor, vineri, elevii Grupului Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea și-au sărbătorit patronul spiritual printr-o suită de manifestări, structurate pe săli, cabinete și laboratoare, iar la final, în sala de sport, au avut parte de un regal de karate.
Împreună cu doamna Daniela Lascău, directorul adjunct al liceului, am trecut în revistă câteva dintre manifestările zilei.
  Ioan Radu, un bun prieten al sanitarilor (asistent social la fundația „Încrederea”), prof. Carmen Filip și Georgeta Gug au organizat cu elevii clasei a XII-a B o activitate interactivă, cu tema „Împreună împotriva drogurilor”. Elevele din anul III (farmacie) au avut parte de o terapie pe bază de miere de albine și alte produse apicole. Pe o masă, erau expuse produse ale farmaciei verzi și produse apifitoterapice, iar alături, legume proaspete – vitamine și medicamente naturale (usturoi, morcov, pătrunjel, țelină...). Prezentările în power point și concursurile s-au bucurat de o audiență și o participare numeroasă din partea elevilor din clasele a XII-a A, B, C, D,  a XI-a A și C: concursuri de cultură generală și matematică distractivă (organizate de prof. Liana Ciobanca și Dalia Laslo), concurs de informatică (pus la cale de prof. Larisa Groze), concurs Counter strike, în cabinetul de info (prof. Adina Cozma Cărăbaș și Larisa Groze); prezentare – Windows 7 (prof. Florina Șchiop), „Școala noastră – ieri și azi” (în laboratorul de chimie, cu prof. Gabriela Þiț, Sorin Grecu și Traian Nistor). Din imaginile prezentate, elevii claselor a X-a A și B au aflat cum se instruiau și cum se distrau, odinioară (în 1978), în regimul comunist, elevii liceului, la activitățile de instruire practică, la practica agricolă și la PTAP (pregătirea tineretului pentru apărarea patriei)... În două runde, în sala de sport, s-au desfășurat concurs de badminton și demonstrație de karate (organizate de prof. Marius Ciupa și Forizs Francisc). De pe agenda zilei nu au lipsit nici filmul mut (cu nemuritorul și inegalabilul Charlie Chaplin), educația sanitară și lecția AEL (acțiuni coordonate de prof. Carmen Chiruc, Daniela Lascău și Ancuța Duluș), jocurile logice (pregătite de prof. Linda Chișe), dar și „lecția” de dans, susținută de eleva Szasz Anett în fața colegelor de clasă, din XI A. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ziua școlii” la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:19 Ora de vară a Europei de Est