Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prezentarea programului Work & Travel

Distracție? Aventură? Bani? Le avem pe toate!

Prezentarea programului Work & Travel

Asociația studenților din Universitatea Oradea, alături de partenerul său, American Experience, anunță prezentarea programului Work & Travel, miercuri, 25 noiembrie 2009, la ora 12.00, în campusul Universității, în Aula Magna.

Colaborarea cu AE
De la an la an, numărul studenților care doresc să își vadă visul american împlinit a crescut simțitor. În ciuda crizei, studenții au ales să opteze pentru un schimb de experiență, de muncă și călătorie, chiar și în acest an. Anual, mii de studenți din țară și din întreaga lume participă la programul de tip work and travel în Statele Unite ale Americii. În România, a intrat pe piață compania American Experience, lărgindu-și treptat locațiile din întreaga țară.
În Oradea, programul a debutat în anul 2005. Pe plan local, cel care se ocupă de acest proiect este Ruben Budău, care ne va povesti tot ce trebuie să știm despre programul work and travel. Numărul participanților din Oradea a crescut simțitor, astfel că în anul 2008 au plecat peste 100 de studenți, până acum fiind anul record.
Contact:
Asociația studenților din Universitatea din Oradea, Campus, strada Universității nr. 1,Facultatea de Științe Economice, etajul 1, sala E117 (Ruben BUDĂU, Oradea Program Coordinator, (e): ruben.budau@americanexperience.ro
(m): 0756.30.07.97; Alexandra BOBAR Area Representative (e):   alexandra.bobar@americanexperience.eu (m):  0733.07.00.13
Despre ASUO
Asociația studenților din Universitatea Oradea a fost înființată în primăvara anului 2003, ca răspuns la dorința studenților de a avea o organizație studențească reprezentativă la nivel de Universitate.
Inițiativa înființării a început să se concretizeze în februarie 2003, pentru ca pe data de 9 mai 2003, ASUO să dobândească personalitatea juridică.
La nici măcar o lună după înființare, ASUO a fost invitată să ia parte la Adunarea generală a Uniunii studenților din România, cea mai puternică federație a asociațiilor studențești din România.
ASUO a luat naștere din nevoia de informare, organizare, reprezentare și susținere a intereselor studenților și urmărește promovarea și valorificarea resurselor și a potențialului studenților.
Încă de la înființare, ASUO a avut o activitate puternică și constant susținută. Pe lângă activitățile sale, ASUO a reușit să își promoveze imaginea de asociație studențească puternică și să încheie parteneriate și colaborări cu companii, bănci sau reprezentanți mass-media de renume. Imaginea ASUO a fost intens promovată prin activitățile organizate prin intermediul mass-media locală, fiecare eveniment ASUO apărând în ziare și pe posturile de televiziune locale în cadrul știrilor sau emisiunilor dedicate. (Alina G.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:21 Ora de vară a Europei de Est