Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Acțiune de diseminare a proiectului european

La SAM “George Barițiu”

Acțiune de diseminare a proiectului european

Marți, 29 mai, în cadrul Săptămânii “Socrates-Leonardo”, organizate la nivel național, dar și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, la Școala de Arte și Meserii “George Barițiu” s-a realizat diseminarea proiectului școlar Comenius “Tu, eu și mediul înconjurător”, și a bursei de formare continuă „2 weeks course for teachers of English”, obținute de profesor Ioana Burlău, la Southampton, Anglia, în perioada 12-23 februarie.

 Tot în acest cadru, au mai prezentat proiecte profesori de la Școala „Dacia”și Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, Centrul de educație incluzivă numărul 2 Oradea și Școala „Nicolae Bălcescu”. De la Școala „Dacia” a fost prezentat proiectul ”Eternal nature, everlasting beauties”, de profesor coordonator Urian Maria și Marin Bica, împreună cu elevii Cristina Moț, Mihaela Mureșan și Răzvan Duma. Profesor Angela Diaconu, de la Centrul de educație incluzivă numărul 2, ne-a supus atenției proiectul „Teatrul prin formă și culoare în educația persoanelor cu dizabilități”. A urmat prof. Maria Sturz, de la Școala „Nicolae Bălcescu”, cu proiectul „Pe urmele identității noastre, pe urmele naturii”.
Revenind la proiectul derulat de gazde (“Tu, eu și mediul înconjurător”, derulat în parteneriat cu elevi și profesori de la școli din  Germania, Spania, Islanda și Polonia), am reținut faptul că în cadrul activităților ecologice, s-au desfășurat campanii de reciclare a PET-urilor, și hârtiei, soldate cu  o “recolta” de 1020 kg de  maculatură, s-au confecționat cuiburi pentru păsărele, folosindu-se materiale reciclabile. Echipajul școlii (alcătuit din Marius Þiț, Cristian Avram, Syilagyi Zoltan și Andrei Horgoș, îndrumați de prof. Ioana Burlău, Dana Bănică, Valentina Dobai și Dorina Vereș) a  participat cu succes la concursul regional de educație ecologică “Viață pentru mediu, viață pentru om”, ocupând primul loc la etapa zonală, și locul V la etapa județeană. La concursul de integrame: “Cuvântul cheie-SOL”, elevul Haasz Traian a ocupat primul loc, urmat de Cristian Avram, locul II, Marius Sidea, locul III, și Bogdan Bere, mențiune. Fiind vorba despre concursuri, să mai spunem că sâmbătă, 26 mai, membrii echipajului Școlii de Arte și Meserii „George Barițiu” au obținut un premiul I, prin elevul Alexandru Pârje, din clasa a IX-a E, și două premii III, prin George Matea și Deuts Anamaria, la Concursul interjudețean de cultură și civilizație britanică „Floare de lotus“, organizat la Palatul Copiilor și Elevilor de Costa Monica, prof. coordonator al Cercului de cultură și civilizație britanică.
În concluzie, putem spune că faptele, și mai ales rezultatele obținute sunt o confirmare a faptului că scopul și obiectivele proiectului au fost realizate. (Ioana & Ovidiu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Acțiune de diseminare a proiectului european).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:56 Ora de vară a Europei de Est