Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Fii cu inima alături de copii!”

Sensiblu sprijină copiii nou-născuți din zona Banat – Crișana - Maramureș

„Fii cu inima alături de copii!”

Sensiblu, împreună cu fundația Sensiblu, desfășoară în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2009 campania națională „Fii cu inima alături de copii”.

Scopul acestei acțiuni sociale la nivel local este de a sprijini copiii nou-născuți din zona Banat–Crișana - Maramureș printr-o donație care va merge către Clinica de Obstetrică - Ginecologie Bega din Timișoara. Pentru a strânge fondurile necesare de sprijinire a Clinicii de Obstetrică - Ginecologie din Timișoara, Sensiblu a pus în vânzare simbolul campaniei: un breloc cu monedă pentru cărucioarele din supermarketurile din România inscripționat cu inima copiilor. Acesta poate fi achiziționat din orice farmacie Sensiblu din țară la prețul de doar 3 RON bucata.
Sensiblu este alături de copii
Campania „Fii cu inima alături de copii” este o continuare la nivel național a campaniei de succes „Deschide-ți inima către copii”, inițiată în luna mai 2009 de Sensiblu și fundația Sensiblu.
„Prin campania „Fii cu inima alături de copii” dorim să-i ajutăm pe cât mai mulți dintre cei mici care suferă de diverse afecțiuni, nu doar cardiace. Sprijinul pe care cu ajutorul clienților noștri am reușit să-l acordăm secției de boli cardiovasculare pediatrice din cadrul spitalului Marie Curie ne-a încurajat să continuăm inițiativele sociale. „Fii cu inima alături de copii” este o campanie amplă prin care dorim să adresăm un apel umanitar tuturor clienților Sensiblu care pot oferi o șansă copiilor afectați de boli incurabile și să le redea zâmbetul prin achiziționarea fiecărui simbol al campaniei”, a declarat Claudiu Opran, Chief Operating Officer Retail  A&D Pharma.
Sensiblu va dona o sumă de bani strânsă din vânzările de brelocuri și cadouri de Crăciun pentru a susține activitatea Clinicii de Obstetrică - Ginecologie Bega din Timișoara pentru că, după cum precizează și prof. dr. Anastasiu Doru - Mihai, șeful Clinicii de Obstetrică - Ginecologie Bega din Timișoara: „Organizarea, reorganizarea și perfecționarea asistenței medicale în specialitatea obstetrică și ginecologie, precum și modernizarea condițiilor de lucru în clinică, este o continuă preocupare a tuturor celor care pot contribui la bunul mers al lucrurilor în acest domeniu, în vederea îmbunătățirii indicatorilor de sănătate legate de reproducerea umană.”
Despre campania Sensiblu
Proiectul „Fii cu inima alături de copii” este o campanie socială inițiată de Sensiblu, având ca obiectiv donarea profitului rezultat din vânzarea unui număr de 100.000 de brelocuri cu monedă pentru cărucioarele din supermarketurile din România către șase proiecte sociale. În plus, pentru orice pachet cadou de Crăciun vândut în fiecare din cele șase zone, Sensiblu donează 1 leu pentru campania „Fii cu inima alături de copii”. La sfârșitul campaniei, Sensiblu va dona fondurile următorilor reprezentanți ai copiilor cu afecțiuni medicale grave din București, Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, Moldova și Banat-Crișana-Maramureș: Asociația P.A.V.E.L., București – care are ca obiectiv îmbunătățirea vieții copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor lor; Clinica Nefrologie Copii, Cluj - Napoca – al cărei scop este de a asigura costurile pentru dializa unor copii și creșterea calității terapiei în vederea diminuării ratei de mortalitate infantilă; Asociația Langdon Down, Dolj – a cărei activitate este aceea de educare și integrare în societate a copiilor cu dizabilități intelectuale în general, și cu sindrom Down, în special; Asociația Pro Vita, Prahova pentru născuți și nenăscuți are ca obiectiv sprijinirea financiară și logistică a centrelor de asistență  și plasament ale asociației, unde se află peste 200 de copii abandonați care au nevoie de asistență de specialitate în permanență; Asociația Betania, Bacău – ale cărei acțiuni vin în sprijinirea, reabilitarea, educarea și instruirea copiilor cu autism, prin derularea de proiecte sociale, medicale și educative;
Clinica Universitară de Obstetrică - Ginecologie „Bega”, Timișoara a cărei principală activitate este consultarea și îngrijirea femeilor pe timp de sarcină și servicii de specialitate acordate nou-născuților.
Despre Sensiblu 
Recunoscut anul acesta pentru a doua oară ca superbrand, Sensiblu este de peste 10 ani lider pe piața de sănătate și frumusețe din România, fiind cea mai mare rețea de farmacii sub un brand. Propunerea unică a Sensiblu, adresată pacienților și clienților celor 220 de farmacii din 51 de orașe, este îmbinarea între soluțiile pentru o viață sănătoasă și cele pentru frumusețe și stare de bine. Pentru mai multe informații vizitați site-ul www.sensiblu.com.
Despre fundația Sensiblu
Fundația Sensiblu este o organizație non-guvernamentală și non-profit înființată în mai 2002. Un an mai târziu, fundația Sensiblu s-a lansat oficial ca furnizor de servicii sociale prin programul Casa Blu pentru femeile și copiii victime ale violenței domestice. De la începutul activității, peste 3000 de femei și copii abuzați în familie au primit consiliere psihologică, juridică, socială și găzduire în adăpost.
Resurse online: www.alaturidecopii.ro și www.sensiblu.com  (Roxana RUGINĂ)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:10:20 Ora de vară a Europei de Est