Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Academia civică pentru elevi (ediția a XVII-a)

Primim de la U.L.M.

Academia civică pentru elevi (ediția a XVII-a)

Academia civică pentru elevi este un proiect de succes, cu o vechime de 15 ani, care anul acesta urmează să fie organizat din nou de Uniunea Studenților Maghiari din Bihor, în parteneriat cu Uniunea Liceenilor Maghiari.

De-a lungul anilor, în cadrul acesteia, au fost instruiți cu succes mai mult de 400 de elevi.
Scopul proiectului este formarea unor lideri ai organizațiilor de elevi din România, în vederea sporirii capacităților proprii de a gestiona corect și util activitatea organizaților din care fac parte.
Academia constă din cinci module de instruire pe următoarele teme: management organizațional, managementul proiectelor, atragere de fonduri, formatorii formatorilor, apărerea drepturilor și este organizat între 6 noiembrie și 6 decembrie 2009.
Seminarele sunt ținute la sfârșit de săptămână. În perioada dintre două seminarii, participanții iau parte la diferite simulări, fiind nevoiți să îndeplinească niște sarcini legate de tema abordată la seminar.
Cursurile se desfășoară în județele: Bihor, Covasna, Cluj, Satu Mare și Hunedoara, și sunt susținute de următorii specialiștii: Dulău Diana, Györfy Lehel, Kádár Magor, Nagy Gábor și Kósa László András. Instructorii au o vechime în domeniul activităților de tineret de 10 ani și au susținut multe instruiri în temele menționate. 
Academia civică pentru elevi este un proiect complex, care îmbină cu succes informații utile, sesiuni practice, simulări, exerciții de rol, pentru a forma din participant un veritabil lider al organizației din care face parte.
Finanțatorul Academiei civice este Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Tineret Bihor. Edina Fugel

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 16:37:53 Ora standard a Europei de Est