Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Investește în oameni!

Astăzi, la hotel „Continental” din Oradea - prezentare de proiect

Investește în oameni!

Astăzi, joi, 29 octombrie 2009, de la orele 14.00, la hotel „Continental” din Oradea, va avea loc conferința de lansare a proiectului „Formare profesională în domeniul securității în muncă pentru creșterea adaptabilității lucrătorilor și întreprinderilor din județul Bihor”, proiect derulat prin Fondul Social European POSDRU, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, domeniu major de intervenție 3.2: Formare profesională și sprijin pentru întreprinderi și angajați pentru promovarea adaptabilității.

Proiectul este inițiat de către Asociația pentru promovarea afacerilor în România, în parteneriat cu Fundația pentru sprijinirea întreprinzătorilor din județul Hajdu-Bihar.
Obiectivul general al proiectului
Formare profesională în domeniul securității și sănătății în muncă pentru creșterea adaptabilității lucrătorilor și întreprinderilor din județul Bihor,obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea sistemului de asigurare a securității și sănătății în
muncă la nivelul întreprinderilor din județul Bihor pentru creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, în conformitate cu reglementările naționale și europene din acest domeniu. Proiectul va contribui la crearea unui mediu de lucru mai sigur, la scăderea ratei accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale, la creșterea nivelului calității instructajului obligatoriu al angajaților, și astfel la maximizarea productivității lucrătorilor.
Obiectivul specific al proiectului este dezvoltarea resurselor umane din cadrul întreprinderilor din mediul urban și rural, participante în proiect, prin formarea profesională în domeniul securității și sănătății în muncă a 200 de lucrători și 100 de manageri din județul Bihor. În cadrul proiectul se va realiza formarea competențelor profesionale ale angajaților și managerilor întreprinderilor din domeniul construcției, industriei ușoare, respectiv al comerțului, prin furnizarea de trei tipuri de programe de formare profesioanlă: curs acreditat de prefecționare în domeniul securității și sănătății în muncă (inspector de protecția muncii), curs de managementul securității și sănătății în muncă, curs de perfecționare - coordonatori în materie de SSM în domeniul construcțiilor. Prin formarea de specialiști proprii în domeniul securității și sănătății în muncă, proiectul va ajuta la crearea sistemelor funcționale de asigurare a securității și sănătății în muncă la nivelul întreprinderilor vizate. Angajații participanți la cursurile de perfecționare acreditate vor primi o diplomă de absolvire, necesară pentru îndeplinirea unor sarcini din domeniul SSM, conform prevederilor legislative.
În cadrul proiectului se vor organiza 12 cursuri de formare profesională în cadrul a trei programe de formare profesională, în conformitate cu următoarele:
Modulul A: patru cursuri de perfecționare autorizate pentru ocupația de inspector protecția muncii, cod COR 241204, cu participarea a patru grupe de 25 de persoane, în total 100 de angajați din sectoarele țintă (industrie ușoară, comerț, construcții), 80 de ore de curs (în total 320 de ore de curs), cu implicarea a șase lectori (experți pe termen lung, membri ai echipei de implementare)
Modulul B: patru cursuri de managementul securității și sănătății în muncă, cu participarea a patru grupe de 25 de persoane, în total 100 de manageri din sectoarele țintă (industrie ușoară, comerț, construcții), 40 de ore de curs (în total 160 de ore de curs), cu implicarea a patru lectori (experți pe termen scurt, membri ai echipei de implementare)
Modulul C: patru cursuri de perfecționare autorizate pentru ocupația de coordinator în materie de sănătate și securitate în muncă (studii medii), cod COR 315219, cu participarea a patru grupe de 25 de persoane, în total 100 de angajați din industria de construcții, 60 de ore de curs (în total 240 de ore de curs), cu implicarea a șase lectori (experți pe termen lung, membri ai echipei de implementare)
Aceste rezultate vor conduce la îmbunătățirea competențelor angajaților participanți la cursurile de formare profesională, cerință stabilită prin legislația din domeniu pentru exercitarea ocupațiilor de inspector protecția muncii, respectiv coordonator în materie de SSM pentru șantierele mobile si temporare. În urma îmbunătățirii cunoștințelor și competențelor în domeniul SSM, managerii participanți vor fi capabili să implementeze sisteme funcționale de management al sănătății și securității în muncă. Datorită rezultatelor concrete ale activităților de informare și publicitate se va realiza promovarea adecvată a proiectului, informarea corespunzătoare a grupurilor țintă identificate și diseminarea rezultatelor proiectului în vederea creșterii efectului multiplicator. Rezultatele sunt în concordanță cu obiectivele proiectului, determinând în mod direct dezvoltarea resurselor umane în domeniul SSM din cadrul întreprinderilor din mediul urban și rural, participante în proiect, și creșterea adaptabilității lucrătorilor formați și a întreprinderilor reprezentate.
 Durata proiectului: 01.06.2009 - 31.05.2011; partener: Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (Fundația pentru sprijinirea întreprinzătorilor din județul Hajdu - Bihar). Mellencsuk Beatrix

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:19:35 Ora de vară a Europei de Est