Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua națională a blues-ului – 28 februarie

AG Weinberger propune

Ziua națională a blues-ului – 28 februarie

În plină campanie electorală, când semnăturile se împart între candidații politici ai diferitelor partide, AG Weinberger vă invită la un altfel de vot! Cum nu există o zi internațională a blues-ului în lume, cunoscutul chitarist propune să începem celebrarea acestui gen muzical prin cea dintîi Zi națională a blues-ului din istorie, chiar aici, în România.

Chiar de nu s-a născut blues-ul pe tărâmuri mioritice, pentru mulți dintre fanii genului, această muzică înseamnă “acasă”. Iar motive pentru a o sărbători sunt peste un milion: pentru că sună bine, pentru că este onest, pentru că blues-ul vorbește despre tine, pentru că este coloana sonoră a existenței tale, pentru că blues-ul te face să plângi, pentru că blues-ul vindecă dragostea, pentru că te învață să iubești, să respecți și să accepți diferențele, pentru că venerează femeia și se supune, pentru că te regăsești în el, pentru că...”Blues Is Sex” – este de părere artistul.
Data pe care AG Weinberger o propune a deveni Ziua națională a blues-ului este 28 februarie: „Am ales această zi dintr-o serie de motive. Luna februarie este cunoscută în State sub numele de „Black History Month” și celebrează cultura afro-americană, cu oamenii și realizările lor, incluzând aici, desigur, și nașterea blues-ului. Data de 28 reprezintă ziua de naștere a lui W.C. Handy, considerat „părintele blues-ului”.
Împreună, acest 28 februarie este dublul Zilei îndrăgostiților. Adică de două ori mai multă dragoste, pasiune, respect”, a declarat Weinberger.
Iubitorii de muzică pot contribui la strângerea celor 100.000 de semnături necesare validării petiției de către Guvernul României fie votând online pe site-ul http://www.petitieonline.ro/petitie-p12944050.html, fie completând formularele distribuite prin rețeaua VreauBilet.ro sau la evenimentele organizate de VreauBilet.ro, în restaurantul Hard Rock Cafe București, și la toate concertele artistului, atât din Capitală, cât și din țară.
AG Weinberger nu invită iubitorii de
muzică bună numai la vot, ci le solicită acestora să împărtășească lumii întregi și motivele pentru care ei cred că blues-ul merită celebrat în țara noastră: „Dacă ai și tu argumente pentru care blues-ul ar trebui sărbătorit în România, caută formularul de vot sau intră pe www.petitieonline.ro și votează  Ziua națională a blues-ului. Ajută-ne să strângem o sută de mii de motive pentru care blues-ul merită sărbătorit în țara noastră. Scrie-ți motivele la secțiunea Comentarii și votează! Ajută-ne să readucem demnitatea în viețile noastre! Și nu te lăsa păcălit”, este îndemnul chitaristului. (Lavinia UDREA)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:08:00 Ora de vară a Europei de Est