Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Francesca”, filmul regizat de Bobby Păunescu, a sosit la Oradea

Luni, proiecție de gală la Hollywood Multiplex - Lotus Center

„Francesca”, filmul regizat de Bobby Păunescu, a sosit la Oradea

Începând de astăzi (vineri, 16 octombrie 2009), lungmetrajul „Francesca”, în regia lui Bobby Păunescu, este prezent și în cinematografele din Oradea. „Francesca” va fi proiectat la Hollywood Multiplex - Lotus Center în perioada 16 - 29 octombrie. Lansarea va fi marcată de o proiecție de gală – luni, 19 octombrie 2009, la ora 20:00, la Hollywood Multiplex. Regizorul Bobby Păunescu însoțit de actorii Monica Bîrlădeanu, Dorian Boguță și Mihai Dorobanțu vor fi prezenți la proiecție și vor intra în dialog cu cinefilii orădeni.

În septembrie, filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, fiind selectat în competiția secțiunii „Orizzonti” unde sunt prezentate cele mai noi tendințe din cinematografie.
„Francesca” a avut premiera națională la începutul lunii octombrie și în prezent rulează în cinematografele din București, Bacău, Cluj - Napoca, Iași, Pitești și Timișoara. Filmul a adus în sălile de cinema, în cele două săptămâni de la lansare, peste 9.000 de spectatori.
Francesca (Monica Bîrlădeanu) este o tânără educatoare al cărei vis este să plece în Italia. Aflată în căutarea unei vieți mai bune, Francesca este pregătită să înfrunte orice, chiar și reținerile apropiaților săi. Planul este ca Miță (Doru Boguță), iubitul ei, să ajungă și el în Italia, de îndată ce-și va încheia micile afaceri de care se ocupă în România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveală și prioritățile se schimbă.
Din distribuție, alături de Monica Bîrlădeanu fac parte: Doru Boguță, Luminița Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanțu, Dana Dogaru ș.a.
Filmările au avut loc în iulie-august 2008, iar post-producția s-a finalizat în aprilie, anul acesta. Filmul, al cărui buget total a fost de 700.000 Euro, este produs de Mandragora Movies și îi are ca producători pe Cristi Puiu și Bobby Păunescu. Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică, cu care Mandragora Movies a colaborat și la „Moartea domnului Lăzărescu”.
În România, filmul este prezentat cu sprijinul financiar al partenerului de promovare Intesa Sanpaolo Bank, parte a unuia dintre cele mai solide grupuri bancare din Italia și din Europa.
Mandragora Movies mulțumește partenerilor media din Oradea: Crișana, Informația de Vest și Radio Kiss. (Raluca MUNTEANU).

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:01:39 Ora de vară a Europei de Est