Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un program de divertisment... fără egal!

Vineri seara – la Real 2 fără egal!

Un program de divertisment... fără egal!

Vineri (9 octombrie 2009), REAL 2 (Episcopia) Oradea a trecut la orarul de toamnă cu un program de divertisment fără egal. La cei 3 ani de REAL fără egal (în România), Hipermarket și Galeria din Oradea (Episcopia) vin în întâmpinarea clienților nu numai cu produse (la prețuri) fără egal, ci și cu un program de divertisment, în fiecare vineri (seara, de la ora 18.00), apelând la Asociația culturală „Meda Music” și Asociația sportivă „M&Q”.

Programul a fost deschis de elevii doamnei profesor Meda Horjan, parte din membrii asociației culturale: Răzvan Dobai, Corina Brănișcan, Cristina Pavel, Ana Maria Mihăieș, Florena Șandro, Alexandru Cristea, George Coste, Patricia Ganea, Andreea Pop, Raluca Iencuț, Mădălina Negrău și Jessie Baneș, câțiva (printre care și Alexandra Ruge) erau prezenți pe scena „Toamnei orădene”, alături de dansatorii Asociației sportive „M&Q” (Future M&Q). Cu un repertoriu bogat și variat, cuprinzând piese de succes ale unor interpreți români și străini, micii artiști au reușit să atragă atenția clienților, mai cu seamă a celor de vârsta lor, dar și mai mici. Furați de muzică și vrăjiți de micii soliști, unii au înaintat până în preajma interpreților. Raluca chiar i-a întins mâna unei fetițe care o sorbea din ochi...
Levi și dansatorii Future M&Q
În partea a doua a programului de divertisment, scena a fost monopolizată de Levi (Mihuț Lennon - președintele Asociației sportive M&Q) și dansatorii săi.
Cu toate că la Real, „scena” nu era amenajată corespunzător, frumoșii și talentații dansatori s-au dezlănțuit ca și cum ar fi „luptat” pentru un loc pe podium. Oriunde și oricând, ei țin la „etichetă”, țin să-și onoreze blazonul și cartea de vizită, indiferent de scena pe care evoluează și publicul pe care îl au în față.
Exigent și profesionist cum îl știm, Levi nu face rabat de la calitate și nu coboară ștacheta, indiferent de moment și de împrejurări. Așa se explică ascensiunea rapidă pe care a cunoscut-o Future M&Q și succesul lor național și internațional, prezența lor pe scena de la Cerbul de aur (Junior) și Delfinul de aur (Năvodari), calificarea în marea finală pentru Eurovision Junior (de la Kiev, din 21 noiembrie), invitațiile la festivaluri peste hotare (Bulgaria, Ungaria și Kazahstan) și filmările și aparițiile televizate, precum și emisiunea „Dansează cu mine” (la TVS). Dacă vineri, Levi și ai săi dansatori au putut fi admirați pe cele două scene orădene, a doua zi urmau să evolueze în Ungaria.
În perioada următoare, Levi și-a propus să promoveze noua sală de dans (din zona Cantemir – str. Zorelelor nr.3), noi cursuri de dans și noi formații, o retragere în studio (pentru un proiect muzical), numeroase spectacole și apariții la TVR și TVR3, o colaborare cu o artistă din Turcia (Mahmut Guldane) și încă o colaborare (Jessie Baneș, gojdista de 13 ani, o solistă talentată, care face canto cu Meda Horjan) cu Antena 1 Oradea. Să mai spunem că dansatorii lui Levi pregătesc și un program special și electrizant pentru Noaptea specială dintre ani. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un program de divertisment... fără egal!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:51 Ora de vară a Europei de Est