Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Un program de divertisment... fără egal!

Vineri seara – la Real 2 fără egal!

Un program de divertisment... fără egal!

Vineri (9 octombrie 2009), REAL 2 (Episcopia) Oradea a trecut la orarul de toamnă cu un program de divertisment fără egal. La cei 3 ani de REAL fără egal (în România), Hipermarket și Galeria din Oradea (Episcopia) vin în întâmpinarea clienților nu numai cu produse (la prețuri) fără egal, ci și cu un program de divertisment, în fiecare vineri (seara, de la ora 18.00), apelând la Asociația culturală „Meda Music” și Asociația sportivă „M&Q”.

Programul a fost deschis de elevii doamnei profesor Meda Horjan, parte din membrii asociației culturale: Răzvan Dobai, Corina Brănișcan, Cristina Pavel, Ana Maria Mihăieș, Florena Șandro, Alexandru Cristea, George Coste, Patricia Ganea, Andreea Pop, Raluca Iencuț, Mădălina Negrău și Jessie Baneș, câțiva (printre care și Alexandra Ruge) erau prezenți pe scena „Toamnei orădene”, alături de dansatorii Asociației sportive „M&Q” (Future M&Q). Cu un repertoriu bogat și variat, cuprinzând piese de succes ale unor interpreți români și străini, micii artiști au reușit să atragă atenția clienților, mai cu seamă a celor de vârsta lor, dar și mai mici. Furați de muzică și vrăjiți de micii soliști, unii au înaintat până în preajma interpreților. Raluca chiar i-a întins mâna unei fetițe care o sorbea din ochi...
Levi și dansatorii Future M&Q
În partea a doua a programului de divertisment, scena a fost monopolizată de Levi (Mihuț Lennon - președintele Asociației sportive M&Q) și dansatorii săi.
Cu toate că la Real, „scena” nu era amenajată corespunzător, frumoșii și talentații dansatori s-au dezlănțuit ca și cum ar fi „luptat” pentru un loc pe podium. Oriunde și oricând, ei țin la „etichetă”, țin să-și onoreze blazonul și cartea de vizită, indiferent de scena pe care evoluează și publicul pe care îl au în față.
Exigent și profesionist cum îl știm, Levi nu face rabat de la calitate și nu coboară ștacheta, indiferent de moment și de împrejurări. Așa se explică ascensiunea rapidă pe care a cunoscut-o Future M&Q și succesul lor național și internațional, prezența lor pe scena de la Cerbul de aur (Junior) și Delfinul de aur (Năvodari), calificarea în marea finală pentru Eurovision Junior (de la Kiev, din 21 noiembrie), invitațiile la festivaluri peste hotare (Bulgaria, Ungaria și Kazahstan) și filmările și aparițiile televizate, precum și emisiunea „Dansează cu mine” (la TVS). Dacă vineri, Levi și ai săi dansatori au putut fi admirați pe cele două scene orădene, a doua zi urmau să evolueze în Ungaria.
În perioada următoare, Levi și-a propus să promoveze noua sală de dans (din zona Cantemir – str. Zorelelor nr.3), noi cursuri de dans și noi formații, o retragere în studio (pentru un proiect muzical), numeroase spectacole și apariții la TVR și TVR3, o colaborare cu o artistă din Turcia (Mahmut Guldane) și încă o colaborare (Jessie Baneș, gojdista de 13 ani, o solistă talentată, care face canto cu Meda Horjan) cu Antena 1 Oradea. Să mai spunem că dansatorii lui Levi pregătesc și un program special și electrizant pentru Noaptea specială dintre ani. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un program de divertisment... fără egal!

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:47:04 Ora standard a Europei de Est