Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Vineri, la Lic. „Don Orione” din Oradea

A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Vineri (2 octombrie 2009), la Liceul (particular) „Don Orione” din Oradea, a fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor. Nici într-o altă școală din județ nu am mai consemnat un asemenea eveniment.

„E a doua bucurie pe ziua de azi, avea să ne spună managerul școlii, dl Miheller Martin Peter. Ca fost gojdist, m-am bucurat, să particip la manifestările  dedicate celor 90 de ani de existență a Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, liceu pe care l-am absolvit și eu. Acum mă bucur de această realizare, dar nu pentru că e a noastră, că se întâmplă în curtea noastră. Mă bucur de bucuria pe care o vor avea zeci și sute de copii și tineri care vor beneficia de acest teren. Poate nu știți că după-amiază, curtea noastră, parcul, terenul multifuncțional devin un al doilea orășel al copiilor din municipiu...”
Acesta este managerul Liceului „Don Orione”, un om deosebit, cu suflet mare, care face mult bine și se bucură de bucuria altora. Așa îl știu de când l-am cunoscut pentru prima oară în acest liceu, într-o dimineață când toți dascălii și elevii liceului se salutau îmbrățișându-se.
11 tiruri de nisip, două de piatră și șase de piatră mărunțită
„Am inaugurat astăzi singurul teren de fotbal pe nisip, dar el va fi, în același timp, și teren de handbal și volei. Intenționez ca anul viitor, în luna mai, să organizez aici campionatele de handbal pe nisip și campionatele de beach volei pe nisip, la nivel școlar, municipal și județean”, ne-a spus Alexandru Stoica, profesorul de educație fizică și sport de la Liceul „Don Orione”, noul inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar.
Tot de la dl inspector aveam să aflăm dimensiunile terenului, dar și cantitatea imensă de piatră și nisip pe care o conține terenul.
Pe suprafața celor 37 de metri lungime și 17 metri lățime s-a săpat la 1 metru adâncime, după care s-au deșertat două tiruri de piatră, șase de piatră mărunțită și 11 tiruri de nisip. Terenul s-a născut printr-un proiect al Societății „Don Orione” în parteneriat cu Primăria Oradea, cu fonduri nerambursabile.
„La inaugurare, am organizat un minicampionat de fotbal la care am invitat echipe de fotbal care participă, de obicei, la Olimpiada națională a sportului școlar: echipele de la „Don Orione, „Betel”, „Emanuel”, Lorantffy Zsuzsanna”, Romano-Catolic...
Pentru meciul demonstrativ, am invitat gloriile sportului bihorean: Nicu Vașadi, Pavel Vancea, Victor Mihalcea, Giura Dumitru și Giura Răzvan și profesori de sport din câteva licee orădene: Eugen Ilisoi, Călin Hoțupan, Teodor Jurcuț, Ciprian Fliter, plus părintele Florian Gui și părintele Mihai Fecheta, iar ca arbitru, pe distinsul antrenor emerit Emeric Jenei.”
Și interlocutorul nostru, dl inspector, avea să joace contra gloriilor. A fost un meci frumos, cu multe goluri, un adevărat spectacol, o lecție de fotbal și de fair play... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost inaugurat primul teren de fotbal (handbal și volei) pe nisip din județul Bihor!

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 12:51:38 Ora de vară a Europei de Est