Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un nou început, sub semnul excelenței

Joi, la Clubul Copiilor din Marghita

Un nou început, sub semnul excelenței

La 1 septembrie, pentru dascăli, a început un nou an școlar. În 14 septembrie, clopoțelul a anunțat începerea cursurilor, în prima zi de școală. 1 octombrie, pentru mulți elevi și dascăli, înseamnă un nou început, un nou an școlar în lumea mirifică a palatelor și cluburilor copiilor...

La Clubul Copiilor din Marghita, anul școlar (2009 – 2010) a debutat sub semnul excelenței, așa după cum aveam să aflăm din bilanțul prezentat de directorul clubului, prof. Irina Curtui.
În timp ce toamna își scutură bănuții argintii, directorul clubului numără premiile, trofeele, medaliile și titlurile cucerite. Prof. Chende Noemi și admirabii săi dansatori (de la „Clevears”) au cucerit, în vară, titlul de campioni naționali la dans hip hop, locul I la un concurs internațional desfășurat la Budapesta, precum și lauri la campionatul european din Slovenia. În 10 și 17 octombrie, îi vom putea vedea la TVR, la emisiunea „Premianții”.
Cercul de protecția mediului (condus chiar de directorul clubului) a adus trei premii I și un premiu II. Premiul I, de la concursul interjudețean „Să dăm o șansă planetei”, desfășurat la Târgu Lăpuș, premiul I și premiul II, de la concursul național „Mediul, omul și viața”, organizat la Filiași, precum și un loc I, de la Baia Mare, de la simpozionul național „Nu avem decât un singur Pământ”. Aceleași rezultate strălucite le-au obținut și membrii cercului de karting (coordonat de maistrul instructor Iuliu Muntean) la concursurile interjudețeane de la Oradea și Carei, iar sportivii cercului de judo (antrenați de prof. Alexandru Filip) s-au întors cu premiul I de la concursul internațional desfășurat la Chișineu Criș (județul Arad).
Succesul naște succes
Primarul municipiului, dl ing. Dorel Talpoș, prezent la manifestare, nu a putut să nu fie mulțumit și să nu-i felicite pentru asemenea rezultate. Dansatorii campioni și-au demonstrat încă o dată clasa în cadrul momentului artistic prezentat, chiar dacă, duminică, la serbările Marghitei, au arătat lumii întregi de ce sunt în stare, cu al lor show de show pe scena din centrul orașului.
„Succesul naște succes, după cum se spune. Aceste rezultate strălucitoare nu pot decât să ne mobilizeze pentru obținerea de noi performanțe, individuale și colective, ține să ne asigure directorul Clubului Copiilor din Marghita, prof. Irina Curtui.
 Mulțumirile noastre se îndreaptă spre cei dragi, părinți ai acestor copii, care sunt alături de noi în permanență, spre conducerea Primăriei municipiului, în frunte cu dl primar, Dorel Talpoș, cărora le mulțumim pentru înțelegere și sprijinul acordat. Iată, avem un local renovat, frumos și curat. Mulțumim partenerilor noștri, prezenți la deschiderea noului an școlar, conducerii și dascălilor Școlii cu clasele I-VIII din Marghita, dlui director, Cristian Dragomir, și dlui director adjunct, Nicolae Sărac. Felicitări copiilor și conducătorilor de cercuri pentru rezultatele de excepție obținute în anul școlar care s-a încheiat.” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un nou început, sub semnul excelenței.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:57:20 Ora de vară a Europei de Est