Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ordine, curățenie, igienizarea zonelor limitrofe spațiilor publice și private

Acțiuni desfășurate de Poliția Comunitară Oradea

Ordine, curățenie, igienizarea zonelor limitrofe spațiilor publice și private

Poliția Comunitară Oradea a desfășurat, marți, 15 septembrie 2009, o acțiune în teren, în zona Dimitrie Cantemir, cartierul Nufărul, cartierul Velența și zona centrală a municipiului.
Cu această ocazie au fost identificate mai multe probleme cu privire la ordinea, curățenia, igienizarea zonelor limitrofe spațiilor publice și private, cât și în interiorul acestora.

Astfel, agenții comunitari au identificat șase mașini abandonate pe domeniul public, mai multe locuri de depozitare ilegală de gunoi și moloz, spațiu  verde neîntreținut în jurul imobilelor, pe străzile Atelierelor, Căprioarei, Eforiei, mizerie în zona Autogării Velența și în zona Gării centrale, construcții și improvizații pe domeniul public, clădiri insalubre și aflate într-o stare avansată de degradare.
În toate aceste situații au fost emise 29 de somații. În cazul în care agenții comunitari vor constata că nu se respectă măsurile dispuse sau vor constata noi încălcări ale normelor de conviețuire socială, aceștia vor trece la aplicarea de sancțiuni contravenționale.
 O acțiune voluntară de salubrizare a malurilor Crișului Repede
Vineri, 18 septembrie 2009, între orele 9.00 și 12.00, agenții Poliției Comunitare Oradea au desfășurat o acțiune voluntară de salubrizare pe ambele maluri ale Crișului Repede, pe porțiunea cuprinsă între Plastor și podul rutier din Ioșia, înscriindu-se în cadrul programului „Săptămânii mobilității europene”.
 Activitatea a avut ca scop colectarea hârtiilor și a PET-urilor, precum și identificarea problemelor din zona respectivă (depozite ilegale de gunoi, copaci rupți, coșuri de gunoi lipsă). La acțiune au participat 40 de agenți din cadrul Poliției Comunitare, repartizați pe patru tronsoane. Aceștia au dorit să-și aducă contribuția atât la curățenia orașului, cât și la responsabilizarea cetățenilor cu privire la menținerea curățeniei și protejarea mediului înconjurător. Cele patru echipe au colectat deșeuri în cantități mari, respectiv 200 de saci a 120 litri și 150 de saci a 60 litri. Deșeurile au fost depuse în tomberoane autorizate în vederea ridicării acestora.
Totodată, au fost identificate locuri unde se depozitează în mod ilegal deșeuri, amplasându-se indicatoare de interzicere a depozitării acestora. Polițiștii comunitari vor interveni cu acțiuni repetate de patrulare în zonele respective pentru a preveni aceste depozitări. S-au identificat și locuri unde sunt distruse sau lipsesc coșurile de gunoi, făcându-se demersurile necesare pentru remedierea acestor probleme. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:26 Ora de vară a Europei de Est