Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Circulăm în siguranță!

La Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea

Circulăm în siguranță!

Activitățile de educație rutieră sunt obișnuite la Școala Gimnazială Nr.11, Oradea. Fie că sunt de informare sau de evaluare sub forma jocului, au un impact pozitiv asupra copiilor.

Prima s-a organizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității (C.A.P.C.), reprezentat de agent șef Tuduce Oana, comisar Axinte Bogdan și agent şef principal Chebeleu Răzvan în 31.03.2025. Au participat clasele a III-a C și a V-a C, însoțite de doamna învățătoare Nuță Angela și respectiv, prof. Sotea Adina. Scopul activităților este de a crește gradul de siguranță al minorilor, prin informarea lor asupra comportamentelor de risc la care pot fi expuși pe stradă. Cu această ocazie li s-au oferit informații utile privind modul în care pot fi în siguranță atunci când aceștia folosesc bicicleta și trotineta, atât în parcuri cât și pe pistele special amenajate și mai ales, măsurile de protecție pe care trebuie să și le ia pe timp de zi, sau la lăsarea serii. Cei mici au interacționat cu dezinvoltură și cu toții au fost foarte încântați de oaspeții noștri.
În cadrul activităților programului Săptămâna verde, la a doua activitate, din 9.04.2025, pe aceeași temă a proiectului, Circulăm în siguranță, coordonat de doamna prof. Galutz Carmen, au participat alte două clase: I D , prof. Vașadi Monica (responsabilul la nivel de școală cu activitatea rutieră) și a V-a A, diriginte, prof. Chiș Tiberiu. Doamna bibliotecar, Lup Mariana, le-a prezentat ghidurile informative privind circulația rutieră. Au discutat despre cum se circulă corect când au calitatea de pietoni, cum să traverseze strada marcată cu indicatoare rutiere sau semaforizată, dar și în lipsa acestora. Au învățat împreună, mici și mari, noțiunile elementare privind regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, dar și a marcajelor aflate pe carosabil. Au realizat ce importantă este purtarea centurii de siguranță în autoturism, precum și ce măsuri suplimentare trebuie să-și ia când merg cu bicicleta, cum să fie previzibili în trafic și nu în ultimul rând, cum să circule cu mijloacele de transport în comun. S-au relaxat prin vizionarea de filmulețe informative și prin completarea unui rebus pentru verificarea cunoștințelor acumulate. Cu toții au conștientizat că și de respectarea regulilor, depinde viața lor.
Coordonator proiect, prof. Galutz Carmen

Trimite email
sâmbătă, 26 aprilie 2025, 13:36:51 Ora de vară a Europei de Est