Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Tradiție și tehnologie – O punte între trecut și prezent”

În 25 martie, la Casa de Cultură „Vasile Sala” din Vașcău

„Tradiție și tehnologie – O punte între trecut și prezent”

Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan" Vașcău și Asociația ,,Nicolae Bogdan" Vașcău au organizat evenimentul „Tradiție și tehnologie - O punte între trecut și prezent". Manifestarea cultural-educativă a reunit elevi, profesori, reprezentanți ai autorităților, antreprenori locali și invitați de seamă.

Punctul central al evenimentului a fost lansarea oficială a platformei „Comorile Vașcăului", un proiect cultural-educativ de suflet, inițiat și coordonat de prof. drd. Mihaela Veisa, disciplina Educație Socială. Echipa de proiect a prezentat o aplicație interactivă care aduce în prim-plan patrimoniul local: arhitectura tradițională, meșteșugurile, istoria locului și peisajele naturale ale zonei. Platforma conține inclusiv o harta digitală și un joc educativ, oferind un adevărat tur virtual al Vașcăului și al satelor din împrejurimi.
Au luat cuvântul în cadrul evenimentului: prof. dr. Alin Ștefănuț, inspector şcolar general, prof. Mirela Meza, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan" Vașcău, prof. drd. Mihaela Veisa, coordonatorul proiectului, doamna Ana Maria Barbu, manager de proiect - J.A. România, doamna Andreea Manolache, senior program manager - Fundația Vodafone, antreprenori locali: doamna Ioana Crișan, domnii Alin Țigan și Claudiu Matica, membri ai comunității, precum şi doamna Doina Ilion.
Panoul simbolic „O punte între trecut și viitor" a adunat dorințele participanților pentru comunitatea lor, devenind o mărturie emoționantă a angajamentului față de dezvoltarea locală pe termen lung.
Echipa de proiect, formată din elevi ai claselor VII-VIII: Camelia Dudaș, Mario Moș, Sandra Lucaciu și Rebeca Geczi, a fost singura din județul Bihor calificată în semifinala concursului Skills Upload Jr. Sub coordonarea prof. drd. Mihaela Veisa, elevii au demonstrat că tradiția poate fi valorificată prin mijloace moderne, cu pasiune și creativitate.
Evenimentul a fost moderat de prof. drd. Mihaela Veisa și prof. drd. Iulia Vaisărhofer. Buna organizare s-a datorat și implicării cadrelor didactice, prof. Lidia Stanciu, înv. Iuliu Anghelescu, alături de întregul colectiv al unității de învățământ.
Organizatorii adresează sincere mulțumiri partenerilor și susținătorilor proiectului: J.A. România, Fundația Vodafone, Asociația „Țara de Piatră" și Asociația Humanact. Gândurile de bine se îndreaptă către toți elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan" Vașcău pentru implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă în cadrul activităților cultural-educative desfășurate.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:14 Ora de vară a Europei de Est