Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

DESIGN EXPO 2025 - ediția a XII-a, în Parcul Științific și Tehnologic

Joi, 13 martie, vernisajul expoziției,

DESIGN EXPO 2025 - ediția a XII-a, în Parcul Științific și Tehnologic

Expoziția studenților de la specializarea Design, a Facultății de Arte, a ajuns la cea de a XIII-a ediție. De această dată, în premieră, expoziția viitorilor designeri va putea fi vizitată în incinta Parcului Științific și Tehnologic. „Am ales acest spațiu fiindcă ne dorim să ne deschidem și mai mult către comunitate și, mai ales, spre mediul de afaceri", spune lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, sufletul evenimentului.

Vernisajul DESIGN EXPO 2025 va avea loc joi, 13 martie 2025, la ora 17.00, cu participarea unui grup instrumental de la Departamentul de Muzică al facultății. „Seara va continua cu vizionarea lucrărilor expuse și discuții libere, la care vor participa: profesorii, studenții, reprezentanți ai mediului de afaceri local. Scopul este promovarea programului de studiu Design, a studenților săi și inițierea unor viitoare colaborări", a mai adăugat lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan. Lucrările studenților constau în planșe de prezentare, machete, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental și grafic. Activitatea lor a fost coordonată de cadrele didactice: Corina Andor, Ana Maria Abrudan, Brad Sorin Ovidiu, Slezinger Marcel, Szabo-Munteanu Carla, Cîmpian Elena, Porumb Camelia.
Expoziția este deschisă până în 16 aprilie 2025, iar accesul este liber.
Expun lucrări studenți din anul I: Bîgiu Enya, Cojocaru Maria, Duțu Adina, Gabor Andessa, Gross Paula, Iiakab Fabian, Luncan Ada, Mada Ema, Mihoc Odette, Moț Eliza, Onuțan Amalia, Palko Victor, Petruș Sara, Pirui Larisa, Popovici Alexandrina, Smutcu Amira, Stan Bianca, Tiurbe Ianis, Tovt Macksym, studenți din anul II: Andreca Daria Liana, Bere Debora, Cigher Carina Diana, Cioara Sarah-Eleonor, Cuciula Anamaria-Ioana, Crilic Xenia, Henteș Rut Miriam, Sorițău Karis Eliana, Versteac Constantin, studenți din anul III: Blaga Alexandra Gabriela, Bochis Roxana Ioana, Bonat Bianca Andreea, Derecichei Melania Ioana, Heredea Denisa Maria, Lăzuran Emanuela Ligia, Lukacs Gergo, Muresan Melania Florina, Pădurean Stefania, Sahi Krisztina Andrea, Serb Rebeca Marieta, Tănase Elena-Arianna și studenţi din anul I master Design de obiect - modă și ambient: Bakcsy Regina, Ciorna Teodora, Cîrlig Anda, Csomos Diana, Drimbea Iulia, Horge (Knill) Roxana, Man Tania, Marin Teona, Mociar Marta, Pristoleanu Alma, Rus (Fray) Patricia.
Printre invitați din zona de business se numără reprezentanți ai societăților comerciale: S.C. Davidsign SRL, S.C. Saramob Design SRL, S.C. Poldnek SRL, S.C. Plastor S.A. Oradea, SC Livaro Livada de Bihor, Viruna SRL, Celestica Oradea, Centrul de Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, Creatopy, Porcelanosa, RXP Oradea, Utopium, Top Casa, Interactiv Exim etc. (E.C.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:18 Ora de vară a Europei de Est