Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ediția a III-a a Campionatului naţional ,,Dynamic Dance Competition”

Sâmbătă, s-a desfășurat la C.C.S. Oradea

Ediția a III-a a Campionatului naţional ,,Dynamic Dance Competition”

Peste 600 de sportivi legitimaţi la mai multe cluburi și școli de dans preponderent din județe precum: Arad, Bihor, Satu-Mare, Cluj și Maramureș, au participat la Campionatul naţional ,,Dynamic Dance Competition", ediția a III-a, care a avut loc sâmbăătă, 7 decembrie 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Compețiția a debutat la ora 9.00 și s-a încheiat în jurul orei 20.30, cu premierea câştigătorilor.
Cele trei secțiuni au avut în componență mai multe probe pe diverse teme muzicale, precum musical-tematic, etno-tradițional, jazz, lyrical, muzică contemporană și, desigur, în mai multe tipuri de dans, precum: balet, dans contemporan, dans acrobatic, dance show, street dance, all styles și MTV.
Categoriile de vârstă au fost de sub 7 ani până la 25 ani, solo, duo, trio, grup sau în formație.
Juriul a fost format din şase jurați: Sayuki Totsuka din Tokyo (Japonia), Andras Ronai din Budapesta (Ungaria),  Lorant Leo Lantos din Cuj-Napoca, Veszi Renata din Oradea, Ille Mihai din Oradea, Alina Mihaela Mihai din Timișoara.
Clasamentul final 
Pe locul I s-au clasat 94 de participanți
Pe locul II - 76 de participanți
Pe locul III: 59.
S-a acordat premii speciale în bani:
BEST DUO/TRIO (150€) - Rhythm dance Ciupe Andra și Salajan Sofia
BEST GRUP/FORMAȚIE (300€)- Unique dance 
S-a acordat premii speciale, după cum urmează:
BEST SOLO BALET - RUSU Marisa;
BEST SOLO LYRICAL - LUNCAN Mara;
BEST SOLO CONTEMP - RARY Kusai Sofia;
BEST SOLO JAZZ - FUNDATOREANU Aisha;
BEST SOLO MUSICAL/THEMATIC - MIHOC Sarah;
BEST SOLO SHOW DANCE - MARA Ingrid;
BEST SOLO ACROBATIC DANCE - KISS Luisa;
BEST SOLO STREET DANCE - BABICS Eduard;
BEST SOLO ALL STYLE - PETRUȚ Natalia.
Lista cluburilor participante 
ACS Dynamic Angels, Oradea, 
Anette Classic Dance Oradea, 
ARS NOVA Dance Studio, Oradea, 
BMS HARMONY, Cluj-Napoca, 
CALYPSO, Oradea, 
C.S. Regal Dance Club, Satu-Mare, 
Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea, 
Modefit Studio, Satu-Mare, Mini Gym, Chișineu-Criș, România;
New Star Crew C.S.U.S, Arad, 
Palatul Copiilor Oradea, Oradea, 
RHYTHM DANCE STUDIO, Oradea, 
Step Up Dance, Cluj-Napoca, 
Scoala de Arte Francisc Hubic, Oradea, 
Scoala de gimnaste, Baia Mare
STEFANIA GYM, Cluj-Napoca, 
Switch Crews, Oradea, 
Kalliope Oradea, Oradea.
Campionatul naţional ,,Dynamic Dance Competition" a fost organizat de Asociația Sportivă Dynamic Angels din Oradea și Fundația Șinca, cu sprijinul sponsorilor: Casa Mignon, Banca pentru Alimente Oradea, Detail Events, Era Sports, Dr. Carmen, Coradex, Smotocel, Cargo Track, SC DA VINCI Construct.
(Marius Șinca)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:55 Ora de vară a Europei de Est