Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oferim speranță copiilor cu autism

Luni, 9 decembrie, Concert caritabil de Crăciun

Oferim speranță copiilor cu autism

Luni, 9 decembrie 2024, la ora 18.00, Filarmonica de Stat din Oradea (Str. Moscovei nr. 5) găzduiește cea de-a X-a ediție a Concertului caritabil de Crăciun, un eveniment dedicat sprijinirii copiilor din cadrul Asociației Umanitare „Sf. Arh. Mihail și Gavril" Autism (AUA).

„Suntem profund conștienți de puterea transformatoare a colindelor și de impactul lor pozitiv asupra comunității noastre, mai ales în prag de mare sărbătoare. Aflat deja la ediția a X-a, acest concert caritabil ne reamintește, an de an, cât de important este să fim alături de cei care au nevoie de sprijin. Prin implicarea fiecăruia dintre noi, sperăm să aducem lumină în sufletele noastre și speranță pentru acești copii, care merită șansa la un viitor mai bun. Fiecare donație reprezintă un pas înainte spre atingerea acestui obiectiv comun", a declarat prof. Alexandru Stoica, directorul Liceului „Don Orione".
Program artistic
    Gloria Moga, acompaniată de prof. Bala Dărăban Gabriela și prof. Moga Andrei;
    Filip Arsenia Oprean;
    Răzvan Pargea;
    Ansamblul de dansuri populare „Don Orione", coordonat de Laura Bochiș și Bianca Toderaș;
    Tony și Alin Arendaș, acompaniați de prof. Bala Dărăban Gabriela și prof. Moga Andrei;
    Majoretele Liceului „Don Orione" - „DO ORA DANCE", coordonate de prof. Teodora Moga;
    Corul Liceului „Don Orione" - „Anima nostra", sub îndrumarea prof. Nicoleta Arendaș;
    Trupa SweetPain Oradea (Andrei Arad, Toni Arendaș și David Orban);
    Ionuț Hinsu - Mariș;
    Corul „Buna Vestire" - Francis Hubic, condus de lect. univ. dr. Radu Ioan Mureșan;
    Natalia Bendre;
    Corul „D'al Segno" cu soliști conf. univ. dr. Florina Hinsu - Mariș, prof. dr. Florin Hinsu - Mariș, și dirijor conf. univ. dr. Valentin Lazăr. Evenimentul va fi prezentat de prof. Teodora Moga.
„Împreună dăm o șansă copiilor asupra cărora harul lui Dumnezeu a ales să se coboare ... altfel".
Organizatorii acestui concert - Filarmonica de Stat din Oradea și Liceul „Don Orione" - împreună cu partenerii lor (Impulsound, Marvicon, „Sunt mămică, ce să fac?", Europlast, FANMEDIA Oradea, Neodynamix, și Pingwin KIDS) invită comunitatea să se alăture unui eveniment de suflet.
Cum poți ajuta?
    Participă la concert și bucură-te de o seară magică;
    Fă o donație în contul bancar dedicat cauzei: 
    cont in lei RO87RNCB0032138754380001
    cont in euro RO06RNCB0032138754380004  codulSWIFT: RNCBROBU
    La intrare, voluntarii te vor aștepta cu urne speciale pentru donații;
    Sau ajută-ne să împărtășim vestea.
Acești copii merită mai mult decât un zâmbet - merită șansa la o viață mai bună. Împreună, putem transforma magia Crăciunului în bunătate și fapte concrete. 
Valentin Todor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:13 Ora de vară a Europei de Est