Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie”!

Marți, 3 decembrie,

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie”!

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie" s-a desfășurat pe data de 3 decembrie 2024 la Filarmonica de Stat Oradea, organizat de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 53, Oradea, reprezentată legal de director, prof. Otilia Andrada Șulea

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 53 Oradea în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea au realizat în pragul sărbătorilor de iarnă acțiuni de promovare a drepturilor copilului şi interesului superior al acestuia. 
„Dăruind cu bucurie, vom dobândi mai mult decât putem oferi"!
Acest eveniment a avut ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și familial, evitarea instituționalizării copiilor crescuți în condiții dificile și șansa la o educație de calitate.
Fiecare gest de susținere, fiecare donație și fiecare moment petrecut alături de noi a fost dovada că, ÎMPREUNĂ, putem face o schimbare reală, evidențiind încă o dată, cât de important este un parteneriat durabil și eficient între grădiniță, familie și comunitate.
 Fără implicarea tuturor, acest eveniment nu ar fi avut impactul dorit.    
Amabilitarea și generozitatea doamnei Carmen Rus, manager al Filarmonicii de Stat Oradea, precum și ale artiștilor prezenți au venit în sprijinul acestei inițiative.
Printre protagoniștii serii s-au numărat atât artiști, cât și tinere talente - foști copii ai grădiniței - care au pășit cu emoție pe scenă, alături de părinți-artiști: ,,Moștenitorii cântecului", Miriam Ilieș, Costolaș Dragoș, Anastasia Ianc, David Atnana, Octavian Blaga, Tenț Paula, Corb Andrei, Crișan Ioana, Pop Cotuna Briana, Niculaș Ana, Creț Alexandra, Antonela Ferche Buțiu și Colindătorii Bihorului.
Într-o sală plină, au fost alături de noi viceprimarul municipiului Oradea, dl Teofil Filimon,  director executiv D.A.S. Oradea, doamna Anca Grama, inspector şcolar pentru educaţie timpurie doamna profesor dr. Bara Georgeta, colaboratori și nu în ultimul rând, părinți ai copiilor din grădinița noastră.   
Sub semnul generozității, mesajul evenimentului rămâne unul puternic: „Dăruind cu bucurie, vom dobândi mai mult decât putem oferi"!
Toate momentele minunate din seara aceasta au fost surprinse de fotograful Sorin Bara și prezentate de doamna Matica Bar Mihaela.
Pentru cadourile micilor artiști, ca SPONSORI, au fost: ICE CAFE ROZE, TRIDIUS, VESPAN, LONDON PUB        
Un sincer MULȚUMESC tuturor celor care s-au implicat în această acțiune!
 Împreună, dovedim că solidaritatea poate face minuni și poate transforma comunitatea într-un loc mai bun pentru toți!
Director, 
profesor Otilia Andrada Șulea

Trimite email
joi, 26 decembrie 2024, 15:22:34 Ora standard a Europei de Est