Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie”!

Marți, 3 decembrie,

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie”!

Prima ediție a concertului caritabil de colinde ,,Dăruim cu bucurie" s-a desfășurat pe data de 3 decembrie 2024 la Filarmonica de Stat Oradea, organizat de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 53, Oradea, reprezentată legal de director, prof. Otilia Andrada Șulea

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 53 Oradea în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea au realizat în pragul sărbătorilor de iarnă acțiuni de promovare a drepturilor copilului şi interesului superior al acestuia. 
„Dăruind cu bucurie, vom dobândi mai mult decât putem oferi"!
Acest eveniment a avut ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și familial, evitarea instituționalizării copiilor crescuți în condiții dificile și șansa la o educație de calitate.
Fiecare gest de susținere, fiecare donație și fiecare moment petrecut alături de noi a fost dovada că, ÎMPREUNĂ, putem face o schimbare reală, evidențiind încă o dată, cât de important este un parteneriat durabil și eficient între grădiniță, familie și comunitate.
 Fără implicarea tuturor, acest eveniment nu ar fi avut impactul dorit.    
Amabilitarea și generozitatea doamnei Carmen Rus, manager al Filarmonicii de Stat Oradea, precum și ale artiștilor prezenți au venit în sprijinul acestei inițiative.
Printre protagoniștii serii s-au numărat atât artiști, cât și tinere talente - foști copii ai grădiniței - care au pășit cu emoție pe scenă, alături de părinți-artiști: ,,Moștenitorii cântecului", Miriam Ilieș, Costolaș Dragoș, Anastasia Ianc, David Atnana, Octavian Blaga, Tenț Paula, Corb Andrei, Crișan Ioana, Pop Cotuna Briana, Niculaș Ana, Creț Alexandra, Antonela Ferche Buțiu și Colindătorii Bihorului.
Într-o sală plină, au fost alături de noi viceprimarul municipiului Oradea, dl Teofil Filimon,  director executiv D.A.S. Oradea, doamna Anca Grama, inspector şcolar pentru educaţie timpurie doamna profesor dr. Bara Georgeta, colaboratori și nu în ultimul rând, părinți ai copiilor din grădinița noastră.   
Sub semnul generozității, mesajul evenimentului rămâne unul puternic: „Dăruind cu bucurie, vom dobândi mai mult decât putem oferi"!
Toate momentele minunate din seara aceasta au fost surprinse de fotograful Sorin Bara și prezentate de doamna Matica Bar Mihaela.
Pentru cadourile micilor artiști, ca SPONSORI, au fost: ICE CAFE ROZE, TRIDIUS, VESPAN, LONDON PUB        
Un sincer MULȚUMESC tuturor celor care s-au implicat în această acțiune!
 Împreună, dovedim că solidaritatea poate face minuni și poate transforma comunitatea într-un loc mai bun pentru toți!
Director, 
profesor Otilia Andrada Șulea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:17 Ora de vară a Europei de Est