Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clubul de Robotică al Universității din Oradea a participat cu succes la competiţia internaţională Robochallenge București

În perioada 1-3 noiembrie,

Clubul de Robotică al Universității din Oradea a participat cu succes la competiţia internaţională Robochallenge București

București, 4 noiembrie 2024 - Universitatea din Oradea a fost reprezentată de Clubul de Robotică al universității la cea de-a 15-a ediție a competiției Robochallenge București.

Sub îndrumarea Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (FIMT), Departamentul de Robotică și Mecatronică, clubul a participat la cea mai mare competiție de robotică din România, desfășurată între 1 și 3 noiembrie 2024, alături de peste 1.250 de participanți din 25 de țări. Competiția este renumită pentru diversitatea probelor și nivelul ridicat al competiției.
Clubul de Robotică al Universității din Oradea a fost reprezentat de un total de 19 membri: opt studenți, 10 elevi de liceu și un cadru didactic. Participarea a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor clubului: Golde Oradea, Celestica, EBM Papst și Comau.
Echipele participante din cadrul Clubului de Robotică al Universității din Oradea au fost:
Echipa TOR: Gavriș Mihnea, Darbaj Mahmoud, Țicărat Raul (anul 3, FIMT, specializarea Robotică în limba engleză), Gal Oana și Gavruța Sebastian (anul 2, masterat Advanced Mechatronics), Ciobanu Antonia (anul 1, FIETI, specializarea Calculatoare) și Brata Mario (elev clasa a 12-a, Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu").
Echipa Robofy: Hidvegi Letiția și Hidvegi Roland (anul 4, FIMT, specializarea Mecatronică).
Echipa DARK: Roman Rareș, Dogar Sergiu (elevi clasa a 12-a, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul"), Bacioiu Bianca (elev clasa a 11-a, Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu"), Lăcătuș Erik (elev clasa a 11-a, Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu").
Echipa Holy Braincell: Urs Casian (elev clasa a 12-a, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia"), Cristina Andor, Iulia Roseanu, Erik Bunea și Eric Stanciu (elevi clasa a 10-a, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu").
După trei zile de competiție intensă, echipa DARK a obținut locul 3 la proba Humanoid Robot Triatlon, iar echipa TOR s-a clasat pe locul 4 la proba Humanoid Sumo. De asemenea, echipa TOR a trecut de faza de selecție la proba Mega Sumo, ajungând până la rundele eliminatorii.
„Suntem extrem de mândri de realizările tinerilor noștri, care au demonstrat încă o dată dedicarea și talentul lor în acest domeniu inovator. Robochallenge este o platformă excelentă pentru a testa abilitățile și pentru a interacționa cu cei mai buni din întreaga lume", a declarat coordonatorul Robotics Club Oradea, dr. ing. s.l. Flaviu Birouaș.
În prezent, Clubul de Robotică al Universității din Oradea se pregătește pentru următoarea provocare: competiția internațională Robotex din Estonia, cel mai mare concurs de robotică din Europa, unde membrii clubului își propun să reprezinte din nou universitatea la cele mai înalte standarde. (Flaviu Birouaș)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:27 Ora de vară a Europei de Est