Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

#ERASMUSDAYS: Fă Europa să strălucească!

Și la Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre” a strălucit Europa cu ocazia zilelor ErasmusDays

#ERASMUSDAYS: Fă Europa să strălucească!

Și Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea a contribuit la strălucirea Europei cu ocazia zilelor #ErasmusDays 2024 prin organizarea unei Conferințe de diseminare a proiectelor Erasmus la nivelul județului Bihor, urmată de o Masă rotundă în cadrul căreia s-a discutat impactul acestor proiecte asupra elevilor, a cadrelor didactice, a părinților și asupra școlii ca instituție.

Vineri, 18 octombrie 2024, școala noastră a avut ca invitați zece unități de învățământ din județul Bihor care au implementat în trecut și/sau implementează în prezent proiecte Erasmus+ și cărora le-am oferit oportunitatea de a disemina rezultatele proiectelor de mobilitate, de acreditare și de parteneriate strategice pentru educație școlară. Invitatul principal a fost doamna inspector școlar general adjunct Kéry Hajnal, care după salutarea invitaților a dat cuvântul celor prezenți și a urmărit cu atenție și curiozitate rezultatele obținute în urma implementării proiectelor. Coordonatorii de proiecte și cadrele didactice participante au fost invitate să adreseze întrebări legate de unele aspecte ivite pe parcursul implementării, iar răspunsurile nu au întârziat să vină din partea colegilor mai experimentați.
Titlurile proiectelor diseminate:
,,Checkmates, Chessmates!- Fostering students' motivation through logic games"- Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre"
Health is child's play- Liceul Reformat Lorántffy Zsuzsanna
Let's revive disappearing crafts of Europe tohether!- Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre"
Școala noastră, Casa noastră - Stop abandonului școlar!- Școala Gimnazială Nr. 1 Tămășeu
Digital culture for the 21st century vocational education- Liceul Teologic Romano-Catolic Szent László Oradea
Ride and Smile - Școala Gimnazială Nr. 1 Curtuișeni
Reduce, Reuse and Recycle in Parimar School (Re3PriS - Școala Gimnazială Nr. 1 Curtuișeni
Let's Stop Consumption Frenzy - Liceul Teoretic Ady Endre Oradea
Mobilități cu elevii, activități de tip Job shadowing, găzduirea elevilor și a cadrelor didactice, cursurile structurate.
Scopul evenimentului a fost acela de a cunoaște mai bine activitatea desfășurată în instituțiile partenere din județ, de a împărtăși experiențe și bune practici rezultate în urma implementării proiectelor Erasmus+, dar și acela de a încuraja alte instituții de învățământ să depună cereri de finanțare pentru proiecte europene, deoarece acestea oferă nenumărate oportunități de dezvoltare pentru elevii și colegii noștri, la care nu avem acces în viața de zi cu zi.
Organizator și responsabil de proiecte,
Prof. Sele Tünde

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:14:30 Ora de vară a Europei de Est