Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Partidul „România în Acțiune” și-a depus la BEJ Bihor listele cu candidați pentru alegerile parlamentare

„România în Acțiune” – depunere liste candidaturi

Partidul „România în Acțiune” și-a depus la BEJ Bihor listele cu candidați pentru alegerile parlamentare

Membrii bihoreni ai Partidului „România în Acțiune” s-au prezentat, joi (17 octombrie 2024), la sediul Biroului Electoral Județean Bihor, unde au depus listele cu candidaturi pentru alegerile parlamentare de la 1 decembrie.

La Senat, cap de listă este avocatul Paul Cosmin Vidican, alături de colonelul în rezervă Marian Dincă, profesor în cadrul Universității din Oradea. Pentru un loc de senator, partidul „România în Acțiune" le-a mai propus pe Ioana Elena Mateiu și Simina Maria Duca.
La Camera Deputaților, lista este deschisă de Bogdan Manafu, un antreprenor care, încă din timpul facultății, a dezvoltat mai multe companii în domenii diverse, de la agricultură la servicii de sănătate, urmat de Lisa Crăiuț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Oradea și realizator TV. Ceilalți candidați pentru un loc de deputat sunt: Radu Adrian Iercan, Horia Eugen Filip, Ionel Bar, Călin Șchiop, Adelina Buiciuc, Anton Norbert Hogye și Sergiu Gavril Pop.
Bogdan Manafu își propune să contribuie, în calitate de parlamentar, la elaborarea unei legislații mult mai predictibile din punct de vedere economic: „Este necesară o legislație care să sprijine cu adevărat companiile cu capital românesc. În acest moment, firmele mici și mijlocii sunt supuse unor taxe și impozite mult peste puterile lor, care le opresc dezvoltarea".
Un alt obiectiv al lui Bogdan Manafu îl reprezintă reducerea accentuată a birocrației printr-o digitalizare reală a sistemului public din România.
Cosmin Vidican, un avocat cu peste 26 de ani de experiență și practician în insolvență, este de părere că e nevoie de un parlamentar cu bune intenții și cu capacitatea de a exercita atribuțiile de legiuitor. „De ce România în Acțiune? Pentru că este un partid nou, necompromis, și fără posibilitatea de a mi se cere să fac compromisuri. În mandatul de parlamentar îmi propun să ridic nivelul de performanță în justiție, să se facă ajustările legislative necesare în ceea ce privește statutul avocatului, bunul mers al justiției, și urmărirea cu adevărat a interesului justițiabilului. Doresc să contribui și la îmbunătățirea vieții cadrelor didactice și dezvoltarea învățământului din România".
Partidul „România în Acțiune" reprezintă o comunitate politică tânără, un partid pro-european, orientat spre viitor, care sprijină dezvoltarea economică și morală a României, promovând competența, patriotismul și viziunea.
După participarea la alegerile locale din 2024, acum ne propunem să aducem echilibrul, diplomația și profesionalismul și în Parlamentul României. La alegerile pentru Președinția României, ne-am declarat sprijinul pentru candidatura independentului Mircea Geoană.
Pentru mai multe informații, vizitați romaniainactiune.ro
Bogdan Manafu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:05 Ora de vară a Europei de Est