Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ieri, 10 unități de învățământ din Bihor au fost premiate pentru obținerea titlului ,,Școală Europeană”

În săptămâna ErasmusDay, 14-19 octombrie 2024 - Fă Europa să strălucească!

Ieri, 10 unități de învățământ din Bihor au fost premiate pentru obținerea titlului ,,Școală Europeană”

Dacă sâmbătă, 12 octombrie 2024, de Ziua Oradiei, generalul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. dr. Horea Abrudan, a premiat Excelența (279 de elevi și 136 de profesori), la Sala Filarmonicii de Stat din Oradea, împreună cu primarul Oradiei, Florin Birta și cei doi viceprimari, Antonia Nica și Teofil Filimon, joi (17 octombrie), la sala festivă a Liceului Tehnologic Dual Oradea, a înmânat plachetele de ,,Școală Europeană" unităților de învățământ din Bihor, 10 la număr, care în 2023 și 2024, au cucerit titlul de ,,Școală Europeană".

În 2023, au obținut acest ,,trofeu european": Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr" Oradea (pentru a 5-a oară), Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș" Beiuș, Liceul Tehnologic ,,Unirea" Ștei, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea și Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea (pentru a doua oară).
În 2024, au fost onorate cu acest titlu, de ,,Școală Europeană", alte cinci unități de învățământ: Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" Oradea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea (pentru a 7-a oară), Colegiul Național ,,Octavian Goga" Marghita (pentru a doua oară), Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" Oradea și Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia.
Din 2004, de când Ministerul Educației și Cercetării a lansat această competiție națională tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+, din județul Bihor au mai obținut acest titlu, de ,,Școală Europeană": Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș (trei titluri), Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" Oradea, Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" Oradea, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea și Liceul Tehnologic ,,Horea" Marghita.
Competiţia despre care facem vorbire constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Certificatul „Şcoală Europeană" este valabil doar trei ani, iar pentru reconfirmarea titlului, şcoala trebuie să candideze din nou.
Prin această competiție, Ministerul Educației își dorește să premieze performanța și excelența!
,,Am ales ziua de azi, ca zi în care să ne întâlnim, pentru că sărbătorim în această săptămână ,,Zilele Erasmus", a spus inspectorul școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, în deschiderea manifestării.
,,Am fost gazda jurizării concursului pentru ,,Școală Europeană" în primăvara acestui an pentru anul 2024. Este o competiție derulată de Ministerul Educației prin care își dorește să premieze performanța și excelența. Prin urmare, felicitări pentru că vă aflați astăzi aici", a mai spus șeful I.S.J. Bihor, prof. dr. Horea Abrudan!
Pe Facebook OviDan, pagină de educație, veți putea urmări și două înregistrări video de la eveniment...
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:01 Ora de vară a Europei de Est