Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Această zi este despre dumneavoastră și pentru dumneavoastră, și vă mulțumesc pentru rezultatele pe care le aveți, și pentru cinstea și onoarea pe care o faceți municipiului Oradea”!

Atmosferă a la Mondiale, ieri, în Sala Filarmonicii din Oradea

,,Această zi este despre dumneavoastră și pentru dumneavoastră, și vă mulțumesc pentru rezultatele pe care le aveți, și pentru cinstea și onoarea pe care o faceți municipiului Oradea”!

A devenit o tradiție, ca de Ziua Oradiei, Primăria municipiului Oradea să premieze elevii orădeni care obțin performanțe, la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat (media generală 10), olimpici naționali pe discipline (medalii, premiile I,II, III și mențiuni, premii speciale), concursuri sportive și pe discipline de învățământ, organizate de Ministerul Educației, alte concursuri naționale și internaționale...

La ediția de ieri (12 octombrie 2024), au fost premiați 279 de elevi și 136 de profesori, cei care i-au sprijinit în obținerea rezultatelor deosebite, pentru care au fost premiați elevii lor.
Anul acesta, Excelența școlară a fost sărbătorită în sala Filarmonicii de Stat, bine organizată, în sensul că fiecare participant și-a găsit locul în sală, Primărie, Consiliu Local, Liceu, Colegiu... Presă..., iar pe scenă, s-au aflat reprezentanții Primăriei, care au pregătit diplomele și premiile (premii în bani și un rucsac pentru elevi), precum și cei care le-au înmânat și i-au felicitat pe elevi: primarul Florin Birta, viceprimarii Antonia Nica și Teofil Filimon, secretarul general Eugenia Borbei, precum și inspectorul școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, ,,generalul" Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
,,Dragi elevi, distinși profesori, ziua de 12 octombrie coincide, în Oradea, cu premierea Excelenței! Această zi este despre dumneavoastră și pentru dumneavoastră, și vă mulțumesc pentru rezultatele pe care le aveți, și pentru cinstea și onoarea pe care o faceți municipiului Oradea, a spus domnul primar Florin Birta în alocuțiunea rostită în deschiderea festivităților. ,,Dumneavoastră sunteți dovada vie că învățământul de calitate este fundația progresului într-o comunitate... Eu, încă o dată, vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți ambasadorii orașului Oradea în țară și în toată lumea. Vreau să vă felicit sincer pentru toate rezultatele obținute..., a conchis domnul primar Florin Birta.
,,Suntem aici pentru a celebra performanța voastră"
,,Suntem aici pentru a celebra performanța voastră, dragi elevi", a spus generalul Inspectoratului Școlar, în cuvântul adresat premianților orădeni! Inspectorul școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, a felicitat elevii și profesorii pentru performanțele obținute și a mulțumit Primăriei Oradea pentru sprijinul constant acordat în dezvoltarea învățământului preuniversitar orădean, în dezvoltarea infrastructurii școlare, în echiparea unităților de învățământ și în premierea excelenței.
Premierea s-a desfășurat într-o atmosferă a la Mondiale, cum spuneam la început, în ropote de aplauze și urale, artiștii orădeni fiind vocea forte a asistenței în felicitarea colegilor premiați pe scenă...
,,Pentru a atinge performanța școlară, e nevoie de multă muncă, dedicare și uneori sacrificii"
Bîte Rareș Florin, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" din Oradea a fost primul premiat, pentru media 10 la Bacalaureat. El a fost urmat de Solomie Ioan Bogdan, de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu", media generală 10 la Evaluarea Națională și Crăciun Anda Anastasia, de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu", media 10 la E.N....
La finalul premierii, ne-a vorbit Rareș Florin Bîte, absolventul de 10, cu care s-a deschis premierea, care a spus printre altele: ,,Doresc să aduc un cuvânt de mulțumire, atât în numele meu, cât și în numele colegilor premianți, pentru această inițiativă de recunoaștere a meritelor și pentru susținerea pe care o oferiți elevilor. Pentru a atinge performanța școlară, e nevoie de multă muncă, dedicare și uneori sacrificii" ... La final, Rareș a ținut să-i mulțumească, în mod special, doamnei viceprimar Antonia Nica, ,,un Om drag și apropiat mie, care a fost alături de mine și m-a susținut pe tot parcursul meu ca elev al Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", în cadrul căruia, am fost învățat și ajutat să devin un elev performant, un bun creștin, și cel mai important, consider eu, am fost învățat să devin OM".
Pozele și cele opt înregistrări video de pe Facebook Ovidiu Moise Dan vor completa, în mod sugestiv, această relatare de la Sărbătoarea Excelenței!
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:07 Ora de vară a Europei de Est