Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Leadership feminin și rolul femeii în lumea contemporană

Un eveniment de succes organizat de OFL Oradea

Leadership feminin și rolul femeii în lumea contemporană

Organizația Femeilor Liberale (OFL) din Oradea a organizat, miercuri seara (9 oct. 2024), la Hotel DoubleTree by Hilton, o conferință cu tema „Leadership feminin și rolul femeii în lumea contemporană". Evenimentul a reunit peste 200 de participante, un semn clar al interesului și aprecierii pentru astfel de inițiative.

Moderatoarea serii a fost președinta OFL Oradea, doamna Camelia Dulca, cea care a deschis discuțiile subliniind importanța implicării femeilor în viața socială și politică. Printre invitați s-au numărat personalități marcante din administrația locală și națională, care au adus în prim-plan experiențe personale și profesionale despre provocările și reușitele femeilor în poziții de leadership.
Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a fost primul care a luat cuvântul, fiind prezentat de doamna Dulca drept un susținător al Organizației Femeilor Liberale și un promotor al egalității de șanse: „Domnul Birta a înțeles rolul esențial pe care femeile îl joacă în societate și în dezvoltarea comunității noastre".
Un alt moment important al serii a fost discursul doamnei Arina Moș, senator și președinta OFL Bihor. Fost viceprimar al Oradiei, doamna Moș a subliniat, cu emoție și sinceritate, faptul că femeile pot accede la funcții importante prin muncă și perseverență, chiar și în domenii dominate în trecut de bărbați. „Femeile din lumea contemporană pot și trebuie să-și facă vocea auzită, să își asume roluri de conducere", a fost unul dintre mesajele ei cheie, primite cu aplauze entuziaste.
Momentul educativ al serii a fost oferit de binecunoscuta Mihaela Tatu, trainer de comunicare, realizator de emisiuni și speaker motivațional. Cu stilul ei inconfundabil, ludic și interactiv, Mihaela Tatu a subliniat importanța ca femeile să meargă înainte cu încredere, să vorbească și să fie auzite. A evidențiat aspecte esențiale ale leadershipului feminin, precum solidaritatea și integritatea, și a vorbit despre energia feminină, caracterizată de iubire, tandrețe și gingășie. Mihaela Tatu a încurajat femeile să își asume pe deplin rolurile de lideri, cu toate calitățile care le fac unice.
Seara a fost una cu o puternică încărcătură emoțională, lăsând o impresie profundă asupra tuturor celor prezente, care au plecat cu noi perspective asupra leadershipului feminin și asupra rolului esențial pe care femeile îl au în modelarea lumii contemporane.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:40 Ora de vară a Europei de Est