Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Candidații PNL Bihor au depus dosarele pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Cu Ilie Bolojan în frunte!

Candidații PNL Bihor au depus dosarele pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Joi, 10 octombrie 2024, candidații PNL Bihor, în frunte cu Ilie Bolojan, au depus dosarele de candidatură la Biroul Electoral Județean pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie. Liberalii bihoreni își propun să fie o voce puternică pentru județul Bihor în Parlamentul României.

Obiectivul principal al echipei noastre de parlamentari este să fim o voce puternică a județului Bihor în Parlamentul României și un sprijin pentru proiectele de investiții ale județului, un partener pentru administrațiile publice locale. Prima direcție este sprijin pentru Bihor din București. A doua direcție este respectul pentru România, pentru țara noastră. Vom face tot ce ține de noi să avem un stat eficient, o țară de încredere și prosperă pentru toți românii. Dumnezeu să aibă în pază județul Bihor și țara noastră", a declarat Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, candidat la Senat.
Gheorghe Bota, primar cu patru mandate în comuna Rieni și profesor de matematică, a subliniat importanța unei educații adaptate la cerințele pieței muncii și a evidențiat proiectele implementate în comunitatea sa. Bota consideră că politicienii trebuie să fie mai aproape de oameni și să susțină mediul privat pentru a sprijini dezvoltarea locală.
Pentru un mandat în Camera Deputaților candidează și Arina Moș, actual senator, cu o experiență de 15 ani în administrație publică. Aceasta a subliniat importanța respectării nevoilor oamenilor, cu accent pe susținerea persoanelor vulnerabile, tinerilor și vârstnicilor.
Dumitru Țiplea, fost prefect al județului Bihor, a vorbit despre vasta sa experiență în administrație și antreprenoriat, punctând că în cei 5 ani în calitate de prefect a coordonat o serie de instituții și a gestionat probleme administrative și proiecte de dezvoltare. Dumitru Țiplea consideră că această experiență îi oferă o bază solidă pentru a candida la Parlament, fiind determinat să continue să aducă bunăstare bihorenilor prin proiecte concrete.
Călin Gal, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, a evidențiat rolul său în gestionarea economică a instituției și în obținerea de finanțări pentru proiectele județului în cei 4 ani de mandat: „Candidez la funcția de deputat pentru a continua aceste proiecte în care eu cred și la care am muncit în acești 4 ani și cred că împreună cu echipa noastră puternică vom putea aduce tot ce trebuie pentru a finaliza aceste proiecte".
 „Îmi doresc să fiu vocea oamenilor în Parlamentul României. E necesar ca omul și nevoile lui să fie puse pe primul loc, iar serviciile publice trebuie să fie deschise înspre oameni, pentru oameni. Vreau să îmi continui proiectele începute în scurtul mandat de doi ani în Senatul României. Vă îndemn să veniți alături de echipa noastră puternică", a precizat Arina Moș.
Cristian Buzlea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR Bihor), a atras atenția asupra provocărilor cu care se confruntă județul și România în perioada următoare, inclusiv discrepanțele dintre mediul rural și urban și nevoia de adaptare la schimbările climatice. Buzlea a subliniat importanța sprijinirii fermierilor și dezvoltării infrastructurii agricole, menționând investițiile majore realizate în județ prin agenția pe care o conduce.
Echipa PNL Bihor își dorește să continue munca depusă până acum și să reprezinte cu demnitate județul Bihor în Parlamentul României.
 
Candidații PNL Bihor la Senat
1.Ilie - Gavril Bolojan
2.Gheorghe Ioan Bota
3.Ancuța Florina Șchiop
4.Teofil Laviniu Filimon
5.Gabriel Cătălin Popa
6.Mircea Mălan
 
Candidații PNL Bihor la Camera Deputaților
1.Arina Simina Patricia Moș
2.Dumitru Țiplea
3.Călin Grațian Gal
4.Cristian Marin Buzlea
5.Kiss Janos
6.Marcela Florina Prada
7.Adrian George Foghiș
8.Gheorghe Iulian Balaj
9.Mihai Florin Sferle
10.Ioan Mărcuș
11.Gheorghe Carp
12.Florin Alin Birta

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:10:35 Ora de vară a Europei de Est