Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Miguel Induráin contribuie la selecția finală a propunerilor pentru noul logo oficial al UE pentru produse ecologice

Bruxelles, 24 iulie 2009

Miguel Induráin contribuie la selecția finală a propunerilor pentru noul logo oficial al UE pentru produse ecologice

Luni, 20 iulie 2009, celebrul ciclist Miguel Induráin și-a oferit sprijinul în selecția celor mai bune lucrări înscrise în concursul pan-european pentru un nou logo ecologic, competiție organizată de Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. Miguel Induráin a intrat în istorie după ce a câștigat de cinci ori consecutiv Turul Franței și de două ori Turul Italiei.

  Fiu de fermier, Miguel Induráin și-a rafinat cunoștințele de nutriție toată viața și are experiență personală în ceea ce privește punerea în practică a acestora. Spiritul său sportiv hotărât și buna înțelegere a beneficiilor oferite de o dietă sănătoasă au constituit un ajutor prețios pentru juriu în selectarea logo-urilor care reprezintă cel mai bine produsele ecologice și care vor fi intra în etapa finală a concursului.
 Juriul căruia Miguel Induráin i s-a alăturat pentru selecția finală a fost format din experți din domeniul agriculturii și producției ecologice, precum și din profesioniști renumiți la nivel internațional în domeniul design-ului. Printre membrii marcanți ai juriului s-au numărat profesorul Erik Spiekermann din Germania, director de creație și managing partner, Riitta Brusila-Räsänen, profesor de design grafic la Universitatea din Laponia, Finlanda, Szymon Skrzypczak, un tânăr designer laureat din Polonia, Elisabeth Mercier, directoare a Agence BIO din Franța, Urs Niggli, director al Institutului de Cercetare pentru Agricultură Ecologică (FiBL) din Elveția, Tom Václavík, din Republica Cehă, expert în marketingul produselor ecologice și președinte al Asociației Internaționale a Comercianților cu Amănuntul pentru Produse Ecologice (Organic Retailers Association) și Craig Sams, președintele Asociației pentru Soluri (Soil Association) din Regatul Unit. Juriul concursului a fost prezidat de Rob Vermeulen, fost președinte al Asociației Paneuropene de Brand Design (Pan-European Brand Design Association).
 Cele mai bune proiecte selectate vor fi date publicității, pentru ca publicul european să voteze câștigătorul concursului. Proiectele selectate vor fi publicate pe www.ec.europa.eu/organic-logo până la sfârșitul acestui an.    Fiecare cetățean UE poate participa la alegerea logo-ului câștigător.
 Începând din iulie 2010, noul logo va fi aplicat pe toate produsele ecologice în întreaga Uniune Europeană. Spre deosebire de logo-ul deja existent al UE pentru produse ecologice, care a fost folosit pe bază voluntară, noul logo va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice preambalate care provin din cele 27 de state membre.
 Noul logo îi va ajuta pe consumatorii europeni să fie mai siguri că produsele pe care le cumpără sunt într-adevăr produse în mod ecologic și că sunt de o calitate standardizată la nivelul întregii Uniuni Europene. (Mihaela GHINESCU)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:21 Ora de vară a Europei de Est