Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea devine gazda Campionatului național de alergare pe șosea - 5 km

Sâmbătă, 5 octombrie,

Oradea devine gazda Campionatului național de alergare pe șosea - 5 km

Pe data de 5 octombrie 2024, Oradea va fi scena unuia dintre cele mai importante evenimente sportive din România: Campionatul național de alergare pe șosea 5 km, dedicat categoriilor Seniori, U23 și U20. Acest concurs se va desfășura pe un traseu omologat la nivel mondial de World Athletics, și plasează Oradea în clubul select al orașelor care beneficiază de astfel de omologări, alături de București și Brașov.

Evenimentul marchează un nou reper important pentru Oradea, care devine orașul cu trei trasee omologate World Athletics: 5 km, 10 km și 1 milă.
Startul va fi dat din fața Sinagogii Neologe Sion, poarta de finish este pozitionata în fața Palatului Episcopal Greco-Catolic, scena, corturile partenerilor și festivitatea de premiere vor avea loc în Piața Unirii, în fata statuii Regelui Ferdinand. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească cursa live și pe un ecran LED mare amplasat pe scenă, asigurându-se o experiență vizuală de calitate.
La competiție vor participa și doi atleți de seamă din Oradea: Laviniu Chiș și Diana Verdeș, aceasta din urmă fiind recent medaliată de trei ori la Naționalele de Atletism 10 km Șosea din Brașov, desfășurate pe 22 septembrie 2024. Evenimentul va fi prezentat de Florin Mihalca, iar pentru cei care urmăresc transmisiunea de acasă, comentariul va fi asigurat de Victor Mihalcea.
Publicul larg va putea urmări competiția în direct, inclusiv de pe traseu, pe canalul oficial de YouTube al Federației Române de Atletism Oficial (FRA) si pe pagina de facebook AJA Bihor.
Anișoara Stanciu, președinta Consiliului Federal FRA, va fi prezentă la Oradea pentru a susține evenimentul. Organizatorii îndeamnă publicul să vină în număr cât mai mare și să transforme acest Campionat într-o experiență memorabilă, demonstrându-și sprijinul pentru sportul de performanță.
Competitia este dedicată sportivilor profesioniști legitimați la cluburi sportive.
Pentru ultimele informații despre eveniment, urmărește pagina oficială de Facebook a Asociației Județene de Atletism Bihor.
Organizatori: Federația Română de Atletism (FRA), Asociația Club Sportiv Bihorul Oradea, președinte Călin Laza, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Progress Oradea, președinte Karmen Chimerel, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și Asociația Județeană de Atletism Bihor.
Mulțumiri speciale primarului Florin Birta, doamnei senator Arina Moș, Visit Oradea, Consiliului Județean Bihor, Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor și Oradea Transport Local S.A. (OTL), director general ing. Adrian Revnic, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui prestigios eveniment.
Vă așteptăm să ne fiți alături!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:55:04 Ora de vară a Europei de Est