Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patrimoniu cultural - trecut și viitor - eveniment de promovare a istoriei Art Nouveau!

Eveniment cultural la Casa Darvas LaRoche

Patrimoniu cultural - trecut și viitor - eveniment de promovare a istoriei Art Nouveau!

Evenimentul cultural organizat de Asociația Parteneriat pentru Educație cu sprijinul UniCredit Bank s-a desfășurat în 26 septembrie 2024, în curtea frumoasă a primului muzeu Art-nouveau din România, Casa Darvas LaRoche, cu invitați din municipiul Oradea, instituții publice, companii locale, profesori și asociatii.

              Prin acest eveniment ne-am propus să realizăm o prezentare istorică privind arhitectura municipiului Oradea și să lansăm un pachet de obiecte emblematice deosebite confecționate in stil Art Nouveau: eșarfa de mătase cu print Art Nouveau, butoni metalici cu detaliu Art Nouveau, Puzzle Art nouveau cu monumentele din Oradea, sacoșe personalizate cu logo-ul Oradea.
               În deschiderea evenimentului, a vorbit Ioana Mazilescu, director regional Corporate UniCredit Bank, care a transmis un mesaj de bun venit invitaților și partenerilor UniCredit, urmată de doamna conf. univ. dr. Ramona Novicov, critic și istoric de artă care a susținut prezentarea istorică privind arhitectura Art Nouveau a orașului și prezentarea Casei Darvas LaRoche printr-un tur ghidat.
               Designerul Rebeca Cotrau, care a confecționat două din produsele amintite (eșarfa și butonii Art Nouveau), a susținut o prezentare privind descrierea printului eșarfelor și sursa de inspirație care a contribut la realizarea acestor obiecte emblematice deosebite confecționate în stil Art Nouveau.
                 Aceste obiecte emblematice au o importanță semnificativă pentru noi, reprezentând produse pe care ne propunem să le folosim în scop de cadouri protocolare în cazul unor vizite oficiale din partea unor entități speciale, delegații din partea ambasadelor și consulatelor ori parteneri cu care colaborăm.
                  La finalul prezentărilor, am organizat o tombolă prin care s-au acordat 10 din obiectele prezentate, urmată de o degustare a unor produse locale.
                  Acesta reprezintă primul eveniment dintr-un proiect amplu susținut de către UniCredit Bank, urmat de alte evenimente deosebite care se vor desfășura în luna octombrie: „ORADEA START-UP WEEK - Vreau să devin antreprenor!" la Incubatorul de afaceri CRESC ORADEA MARE și unul caritabil în decembrie, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea, urmând să vă ținem la curent.
                   În încheiere, dorim să mulțumim partenerilor noștri în realizarea acestui eveniment: UniCredit Bank, Oradea Heritage, Casa Darvas LaRoche, Atelier Rebeca Cotrau, Safala Organic Farm, precum și Zoe Studio care au realizat fotografiile de la eveniment.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:04 Ora de vară a Europei de Est