Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Șaizeci de ani de la înființarea Ansamblului folcloric „Nuntașii Bihorului”

Joi, a avut loc Concertul aniversar

Șaizeci de ani de la înființarea Ansamblului folcloric „Nuntașii Bihorului”

Publicul bihorean s-a bucurat joi, 19 septembrie 2024, de spectacolul folcloric dedicat împlinirii a 60 de ani de la înființarea Ansamblului „Nuntașii Bihorului".

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea au urcat „Nuntașii" din toate vremurile, seniori, tineri și copii, soliști și colaboratori ai ansamblului. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Rapsodia bihoreană, sub conducerea dirijorului profesor Liviu Buțiu.
În prezent, ansamblul numără 28 de dansatori, şase solişti şi 14 instrumentişti.
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a înmânat la finalul spectacolului o diplomă de onoare membrilor Ansamblului, în semn de recunoștință pentru contribuția pe care aceștia au adus-o la păstrarea și promovarea valorilor, obiceiurilor și tradițiilor bihorene.
În ultimii ani, Consiliul Județean Bihor a sprijinit constant recuperarea, valorificarea și promovarea tradițiilor noastre strămoșești. Am organizat două ediții ale proiectelor ,,Lumină din Lumină (concerte de Paște) și ,,Bihorul colindă", iar anul trecut am organizat o serie de evenimente pentru a o sărbători pe doamna Florica Bradu, o personalitate importantă a județului Bihor. Anul acesta am decis să ne arătăm prețuirea față de un grup care a făcut și face cinste bihorenilor peste tot în lume, Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului". Prin fiecare membru sau colaborator, ansamblul a reușit să transmită din generație în generație moștenirea noastră culturală", a precizat vicepreședintele Mircea Mălan.
Artiștii care au încântat publicul sunt: Antonela Ferche-Buțiu, Mariana Militaru Blaj, Maria Sidea, Florica Ruja, Roxana Berinde, Anamaria Gal, Teodora Șandru, Ioana Urs, Leontin Ciucur, Mihai Jula, Ciprian Mocan, Marius Marcu, Gheorghe Căbuța (Stângaciu), Radu Târb, Florentina și Petre Giurgi, Taraf Zbiciu: Marius și Nazarius Varga.
Consiliul Județean a sprijinit evenimentul cu 75.000 de lei. Spectacolul a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului" și  Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Evenimentul aniversar va fi transmis pe TVR Cluj.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:58 Ora de vară a Europei de Est