Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cetățenii au răbdare și înțelegere pentru lucrările ce se execută pe Bdul Decebal, dar nu acceptă aroganța și lipsa de comunicare din partea Electrica!

Din nou, cu mulțumire, la Bosch Service

Cetățenii au răbdare și înțelegere pentru lucrările ce se execută pe Bdul Decebal, dar nu acceptă aroganța și lipsa de comunicare din partea Electrica!

Luni, 26 august 2024, am revenit la Bosch Service pentru un banal schimb de ulei... Am găsit echipa domnului Vida Gyorgy, la fel de amabilă și profesionistă ca și echipa domnului Mircea Ovidiu Lazăr, cu mecanici meseriași, unu și unu, de la Călin Banc, nr. 1, la catalog și în atelier, la Andrei Negruț, Kiss Tibor sau Bogdan Tomoioagă... și cu doamna Coita Viorica la recepție, telefoane și monitorizare.

De la magazinul de piese auto al Service Bosch, domnul Gheorghe Mateaș aduce piesele comandate de clienți, preia și face noi comenzi furnizorilor. S-a întâmplat, ieri, după ora 9.00, să-l găsim supărat, iritat chiar de întreruperea neanunțată de energie electrică la magazin, ceea ce a dat peste cap toate comenzile, aprovizionarea și livrarea de piese auto către Service Bosch. ,,Nu știm ce face Electrica, de ce a întrerupt curentul și nu ne-a prevenit sau anunțat. Nici acum nu ne răspund la telefon și nu știm ce să le răspundem clienților, când va reveni curentul, când le vom putea livra piesele comandate sau când le vom putea comanda necesarul dorit. Mecanicii așteaptă piesele cu autoturismele imobilizate... deși în Service, culmea, curentul nu s-a întrerupt încă", ne explica dl Ghiță. L-am însoțit pe domnul Ghiță (Gheorghe M.) pe șantierul de pe Decebal și Tudor Vladimirescu, în căutarea reprezentanților Electrica pentru a afla cât timp va dura întreruperea energiei electrice... Ridicări din umeri, nimeni nu știe nimic, nu s-a găsit un ,,vinovat", nu s-au putut obține informații, de niciun fel. La telefon, reprezentații magazinului sunau la greu, iar serviciile telefonice trăgeau de timp lăsând robotul să-și facă datoria...
Deci, pe Decebal, vizavi de Cofetăria ,,Scala", nu era curent, dar nici în spate, pe Shakespeare, străduța paralelă, la restaurant, la școala de șoferi... și toți locatarii din zonă așteptau să se facă lumină!
E normal, firesc și civilizat... ca cineva să informeze unitățile din zonă, ba chiar și locatarii, când apare o avarie sau este programată o întrerupere în furnizarea energiei electrice. Din păcate, se spune că nu e primul caz (incident) de acest fel, când nimeni nu informează pe nimeni...
Noi am tras semnalul de alarmă! Poate aude cineva, acolo sus (la Primărie, dacă nu la Electrica)!
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:07 Ora de vară a Europei de Est