Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution”

În perioada 23-24 august 2024, la Teatrul Regina Maria din Oradea, se va desfășura

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution”

Asociația Star Vivere, cu sprijinul Primăriei Oradea și în parteneriat cu Teatrul de Stat Regina Maria, organizează în perioada 23.08.2024-24.08.2024 cea de-a IX-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution".

        Festivalul ce se va desfășura pe scena Teatrului Regina Maria reunește 80 de momente artistice ale copiilor veniți din toată țara. De la București la Baia Mare, Iași și Moinești, Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța, Satu Mare, Arad, Ilfov, Baia Sprie, Suceava; fiecare zonă este reprezentată de școli și cluburi private de muzică. Structura grupelor este următoarea: 4-7 ani, 8-10 ani A și B, 11-13 ani, 14-16 ani A și B, 17+ și grupuri.
       Juriul este alcătuit și de această dată din nume prestigioase ale show business-ului din România. De la Crina Mardare, cel mai în vogă vocal coach, antrenoarea vocilor de la Xfactor și mai nou a personajelor transformate în cadrul show-lui de la Antena 1 - Te cunosc de undeva , la Bella Santiago, filipineza câștigătoare a ediției din 2018 Xfactor România - căroră li se alătură una din cele mai impresionante voci, de renume international, Cezar - The Voice, acompaniat de Doru Todoruț - Deep Central,  la alte nume la fel de celebre ca Uddi, artist interpret, câștigător Xfactor România, compozitorul Mihai Alexandru, Doina Elena Bentu, organizatoarea celui mai longeviv festival de muzică pentru copii, Ursulețul de Aur, de la Baia Mare.
   Grand Prix-ul festivalului este în valoare de 1.000 de euro și va fi oferit de Dunca Group concurentului cu media cea mai mare. Vor mai fi acordate premii I, II, III, mențiuni și premii speciale, fiecărei grupe.
ECHIPA TEHNICĂ:
1. Broadcaster - Video - streaming-regizor tehnic: Bogdan Băcilă
2. AutoImpuls  - Sunet - ing. de sunet: Gabi Ionucz
3. Foto: Remus Toderici
ECHIPA PRODUCȚIE EVENIMENT:
Valeria Dinu Mișcuția - fondator & producător festival
Departamentul financiar - Nicoleta Pop Baciu
Departament sponsorizări - Emilia Spiellman
Asistent producție - Nicoleta Pop Baciu
Secretariat-recepție - Laura Costolaș
Secretariat - Amelia Toth, Kinter Tunde, Valeria Bocra 
Responsabili administrativi departamente - Oros Anca, Mihălceac Anca, Vulpe Anca
Coordonator juriu - Gabriel Siladi, Oros Anca
Responsabil contracte -  Nicoleta Pop Baciu,
Responsabil repetiții - asistent scenă : Timea Csaszar&Ina Rus
Coordonator party Continental - Laura & Alina Costolaș
Coordonator open meeting- Laura Costolaș
         Mulțumiri speciale dorim să adresăm Primăriei Oradea care în acest an ne-a oferit un sprijin mult așteptat manifestând deschidere și atenție acestui festival. Fără îndoială că parteneriatul încheiat cu Teatrul Rgina Maria ne-a adus o foarte bună imagine, acesta fiind locul tradițional al desfășurării tuturor edițiilor. Impresia lăsată de acest edificiu asupra artiștilor invitați, a copiilor și părinților, profesorilor, este una impresionantă, sunt fermecați de frumusețea și de acustica neîntâlnită nicăieri în altă parte dar și de orașul Oradea care deja este recunoscut ca cel mai frumos oraș din vestul țării, și nu numai! Festivalul Star Vivere reprezintă un eveniment care reușește să atragă copii din toate colțurile țării, dar și părinți interesați să petreacă un timp minunat într-un oraș ca Oradea.
         Mulțumim, de asemenea, din suflet, sponsorilor noștri: Spiellman Com, Sponsor Grand Prix: Dunca Group&Venezia Showroom Oradea, Nazzuro Aqua -apa oficială Star Vivere Music Revolution,  Sponsorul de mobilitate -D&C Oradea
 Mabu Transport SRL, Imar Skin - Ioana Marinescu , Gerovital, cafeaua oficială: Pellini Top Caffe. Auchan România
 CBA Nord Vest, Continental Oradea, Ecocont Group, Hotel Silver, LisaSeb, Shabby Events,  Florăria Nina,  Linos Design, Torja Academy, Cocquet Dress - Ana Maria Pokorny .
 Tuturor, un imens MULTUMESC venit din inima fiecărui copil !
       Un călduros mulțumesc și partenerilor media, presei bihorene care ne-a fost alături de la prima ediție și până astăzi prin relatările obiective și atenția acordată evenimentelor Aasociației StarVivere. Fără voi, eforturile noastre, munca, dar și rezultatele nu ar fi fost cunoscute și apreciate de publicul larg.
       Dragi orădeni, vă așteptăm la festival. Vineri, 23 august, de la ora 14.00 la ora 20.00, zi de concurs și sâmbătă, 24 august, începând cu ora 13 - Gala laureaților și recitalurile extraordinare ale artiștilor: Ilinca Băcilă, Uddi, Cezar -The Voice, Bella Santiago și Vivere! Festivalul va fi transmis live, integral pe pagina oficială de facebook, Star Vivere Music Revolution și pe canalul youtube Vivere.
Intrarea este liberă!
Prof. Valeria Dinu

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:29:43 Ora standard a Europei de Est