Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Un triumf remarcabil pentru booktrailer-ul echipei BookUp de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei la cartea ,,Colecționara de povești”, de Sally Page

Festivalul Internațional de Booktrailere Boovie

Un triumf remarcabil pentru booktrailer-ul echipei BookUp de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei la cartea ,,Colecționara de povești”, de Sally Page

Din 6.500 de elevi participanți, elevii noștri au luat trei premii mari și au fost nominalizați la șapte categorii din nouă, inclusiv pentru Marele trofeu Boovie 2024.

Festivalul Internațional de Booktrailere Boovie a adus recunoaștere și aplauze pentru echipele talentate și creațiile lor inovatoare.
În acest an, Locul 1 pentru carte și Marele premiu pentru Interpretarea Feminină și Coloana Sonoră au fost cucerite de către elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sântandrei Bihor  pentru booktrailer -ul cărții ,,Colecționara de povești", care a cucerit inimile juriului și ale publicului deopotrivă.
Premiul 1 pentru Booktrailer
Echipa din spatele booktrailerului ,,Colecționara de povești" a demonstrat o măiestrie deosebită în arta narării vizuale. Creativitatea, atenția la detalii și fidelitatea față de esența cărții au făcut ca acest trailer să se evidențieze printre numeroasele înscrieri din întreaga lume. Premiului 1 este o recunoaștere binemeritată pentru efortul colectiv și viziunea artistică a echipei.
Marele Premiu pentru Interpretare Feminină
Un alt moment de glorie pentru ,,Colecționara de povești" a fost câștigarea Marelui Premiu pentru Interpretare Feminină. Actrița principală, LOIS Lois Larisa Lupou a adus la viață personajul central cu o profunzime emoțională și o autenticitate care au impresionat juriul. Performanța sa remarcabilă a reușit să transmită complexitatea și farmecul personajului, captivând audiența și conferind trailerului o dimensiune umană puternică.
Marele Premiu pentru Coloana Sonoră
Muzica joacă un rol esențial în orice formă de artă vizuală, iar booktrailerul ,,Colecționara de povești" a excelat și în acest domeniu. Melodiile bine alese și armoniile sugestive au îmbogățit experiența vizuală, adăugând profunzime și emoție fiecărui cadru.
Festivalul Internațional de Booktrailere Boovie continuă să fie o platformă esențială pentru promovarea literaturii prin intermediul artei cinematografice. Câștigarea acestor premii de către ,,Colecționara de povești" nu doar că subliniază talentul echipei, dar și inspiră alți creatori să îmbine literatura și filmul în moduri inovatoare și captivante.
Felicitări elevilor: Lois Lupou, Leitan Sophia, Bodea Samuel, Copos Cristian, Luca Ciordaș, Maghiar Patricia, adică ,,BookUp" în realizarea acestui booktrailer remarcabil!
Alese mulțumiri Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sântandrei, prin doamna director Serfezi Aurelia, Primăriei comunei Sântandrei și susținătorilor noștri de suflet, Karmen Chimerel și Ovidiu Cseh, care au făcut posibilă participarea la Iași la Galele Boovie 2024. 
Cu deosebit respect și considerație, coordonatori BookUp
Andrada Hava și Nicoleta Hodiș
 
Felicitări, dragilor!
Felicitări, Andrada și Nicoleta, sufletul și creierul echipei!
Felicitări, dragi copii minunați ai Bihorului, vrednici și mari, cuceritori ai universului poveștilor și ai inimilor noastre! (OviDan)

Trimite email
marți, 22 octombrie 2024, 07:31:31 Ora de vară a Europei de Est

Poza zilei

La mulți ani, școala mea dragă!

Povestea merge mai departe

La mulți ani, ,,Oltea Doamna"!

Ziua Școlii ,,Oltea Doamna" din Oradea a fost sărbătorită de elevii clasei I F (clasa ,,Astronauților"), îndrumați de doamna profesor Adriana Morgovan, joi, 19.10.2024, printr-o serie de proiecte inedite realizate în cinstea școlii noastre...