Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Voi veţi deveni oameni ai legii; veți explora justiția din interiorul ei”

Vineri, s-a desfăşurat Cursul festiv la Universitatea ,,Agora”

,,Voi veţi deveni oameni ai legii; veți explora justiția din interiorul ei”

Vineri, 12 iulie 2024, în campusul Universității ,,Agora", s-a desfășurat Cursul festiv al celei de-a 21-a promoții.

În deschiderea manifestării de suflet a studenților absolvenți, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria Distinsului Președinte și Rector fondator al Universității ,,Agora", profesor universitar doctor inginer MIȘU-JAN MANOLESCU, plecat recent în Împărăția Cerurilor...
Din prezidiul manifestării li s-au adresat studenților absolvenți, care au fost sărbătoriții evenimentului, doamna rector, conf. univ. dr. Alina Manolescu, cei doi decani ai Universității (conf. univ. dr. Casian Butaci, decan al Facultății de Științe Economice și lect. univ. dr. Radu Gheorghe Florian, decan al Facultății de Științe Juridice și Administrative, care au premiat șefii de promoție cu plachete) decanii de an aleși de studenții absolvenți pentru acest curs festiv (conf. univ. dr. Laura Popoviciu pentru cei de la Drept, lect. univ. dr. Liviu Popa, pentru cei de la Poliție locală, respectiv prof. univ. dr. Adriana Manolescu pentru studenții de la Management și Contabilitate și Informatică de Gestiune), iar studenții absolvenți au fost reprezentați și onorați de cei patru șefi de promoție: Caba Rebeca, de la Drept, Tudosie Liliana-Iuliana, de la Poliție locală, Kallai Gyula, de la specializarea Management și Bot Valeria Florentina, de la CIG (Contabilitate și Informatică de Gestiune), cu precizarea că Florentina este pentru a doua oară în această postură de șef de promoție la ,,Agora".
Doamna rector, conf. univ. dr. Alina Manolescu, a felicitat studenții absolvenți pentru rezultatele obținute și a ales să le transmită un mesaj special, apelând la Octavian Paler, cu ,,Avem timp" (pentru toate).
Doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu le-a reamintit celor de la Drept că ,,profesia aceasta de jurist este o profesie grea, care trebuie asumată cu maximă responsabilitate, pentru că este în strânsă legătură cu latura esențială a omului, pentru că nu de puține ori trebuie luate decizii grele; decizii care pot influența viețile oamenilor, care pot schimba vieți și destine". Domnul lector univ. dr.  Liviu Popa a făcut o pledoarie pentru profesia de polițist, în 10 motive de apreciere pentru polițiști. În calitatea de decan de an, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu i-a felicitat pe absolveți , dorindu-le să li se împlinească toate visurile legate de carieră, să fie recunoscători familiei și profesorilor și să aibă mult succes în tot ce vor înfăptui în carieră și în viața personală.
În regia evenimentului, a urmat predarea cheii Universității, Caba Rebeca a înmânat cheia colegilor din anul II și III (cu cea mai mare medie): Crăciun Raluca, Oșvat Anca Mirabela și Buzle Daria; masteranzii care au prezentat lucrări la Sesiunea din luna martie au fost premiați; prezidiul s-a retras de pe scenă, iar îndrumătorii de an, doamna lect. univ. dr. Boșca Rath Laura Dumitrana (la Drept), lect. univ. dr. Popescu Felix Angel (la Poliție locală) și doamna conf. univ. dr. Judeu Viorina Maria (la Management și CIG) au strigat catalogul și au premiat studenții absolvenți, care au rostit apoi jurământul de credință. În onoarea lor, artistele agorite Natalia Selegean, Carmen Stoica, Alexandra Broinaș și Cristina Romocea ne-au încântat, iar și iară, cu un minirecital electrizant, absolvenții și-au aruncat tichiile, iar profesorii Universității au fost invitați pe scenă pentru poza de grup.
Cursul festiv a prilejuit sărbătoriților să se bucure și să se pozeze cu colegii, prietenii și cei dragi din familie în roba de absolvent.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:01 Ora de vară a Europei de Est