Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primii care au intrat în luptă au fost studenţii de la Poliţie locală şi masteranzii de la SPC

Joi, la Universitatea ,,Agora”a debutat sesiunea de examene din această vară

Primii care au intrat în luptă au fost studenţii de la Poliţie locală şi masteranzii de la SPC

An de an, ca un făcut, în luna lui Cuptor, în plină vară fierbinte, studenții absolvenți sunt condamnați să se lupte cu sine spre a da măsura pregătirii lor, față în față cu comisia de examen, trecând peste emoțiile momentului și condițiile meteo vitrege...

Joi (11 iulie 2024), au ajuns în fața comisiei de evaluare pentru a-și susține examenul de licență studenții absolvenți ai Facultății de Științe Juridice și Administrative, domeniul de licență Științe administrative, programul de studii Poliție locală și masteranzii înscriși la programul de master Științe Penale și Criminalistică, pentru a -și susține examenul de disertație. Cei mai mulți erau optimiști și detașați, veseli și încrezători în reușită. Dar întotdeauna, vei găsi și excepții de la regulă, studenți mai emotivi, crispați, retrași, mai puțin comunicativi, care nu-și găsesc locul și nu-și pot gestiona emoțiile, nu doresc să fie deranjați și continuă să repete și să se concentreze asupra subiectelor de examen. E firesc și îi înțelegem.
La final, e normal ca fiecare să culeagă ceea ce a semănat.

Apropo de Legea privind protecţia datelor personale
Elevii şi studenţii buni, care învaţă şi obţin note mari, elevii şi studenţii de 10 sunt împotriva acestei legi. Ei vor să se ştie că au luat 10, ei doresc să li se publice numele...
Şi atunci pe cine protejează și discriminează legea? Pe leneși? O fi protejând legea datele, dar nu și notele, zic elevii de nota 10, revoltați!
Privind rezultatele afișate ieri, am intrat în ceață. E prima oară când și în cazul studenților ne confruntăm cu acea nebuloasă creată de introducerea codului de identificare care înlocuiește numele și prenumele studentului. E bine, e rău să se aplice această secretomanie de cunoaștere a rezultatelor colegilor? În cazul elevilor, această măsură restrictivă a generat reacții diverse nu numai în rândul elevilor, dar și al părinților și profesorilor. Această măsură nedreaptă fiind catalogată de mulți că îi favorizează pe cei leneși, îi ferește de ochii lumii, iar pe cei harnici, silitori, talentați și performeri îi descurajează, ridicând semne de întrebare, înmulțind suspiciunile, în sensul că sub protecția anonimatului se pot întâmpla și lucruri necurate și nedorite.
Noi îi înțelegem și le dăm dreptate celor care au motive să fie suspicioși. Când ascunzi ceva, lucrurile nu pot fi clare. Motivele? De ce o faci? Cu ce scop? Pe cine protejezi? De cine?
Revenind la ale noastre rezultate, tabloul arată așa cum fiecare și-a dorit... să obțină o notă cât mai bună. La Poliție locală, consemnăm șapte note de 10, dar nici o medie de 10.
În anii trecuți vă puteam comunica numele și prenumele studenților de 10 sau doar prenumele (Cătălin, Larisa, Cosmina, Anna, Răzvan, Liliana sau Sara), acum doar codurile de identificare: 115, 116, 108, 117, 110, 113 și 114.
Masteranzii de la Științe Penale și Criminalistică au obținut multe note de 10 (27), 9,66 și 9,33...
Una peste alta, vorbind despre cele două probe, ieri, la ,,Agora" s-au înregistrat: 11 note de 10 la proba 1 și 32 de note de 10 la proba 2.
Pentru al doilea an, consecutiv, la Universitatea ,,Agora" și-au susținut examenul de licență și studenți de la Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș" din Arad, programul de studii universitate de licență Poliție locală.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:16 Ora de vară a Europei de Est