Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea - un eveniment special cu valențe multiple

Fotoreportaj de final

Serbarea - un eveniment special cu valențe multiple

Serbarea şcolară este o activitate extraşcolară, un eveniment organizat în cadrul unei școli (sau în afara acesteia) pentru a marca și celebra diverse momente importante sau realizări ale elevilor. Aceste serbări pot avea loc cu ocazia finalului de an școlar, sărbătorilor naționale, sărbătorilor religioase, zilelor speciale (cum ar fi Ziua Mamei, Ziua Copilului, Crăciunul) sau pentru a încheia anumite proiecte sau activități extracurriculare.

Serbarea de final de an pentru clasa pregătitoare este un eveniment special, marcat de emoții și bucurii, atât pentru copii, cât și pentru părinți și cadre didactice. Aceasta este o ocazie de a celebra realizările micuților din primul lor an de școală și de a face trecerea lor la următoarea etapă a educației.
Referindu-ne la importanţa serbărilor şcolare putem spune că acestea au rol în:
stimularea creativității, prin pregătirea și prezentarea momentelor artistice, elevii își dezvoltă abilitățile creative și artistice; dezvoltarea abilităților sociale, elevii învață să colaboreze, să lucreze în echipă și să comunice eficient; întărirea comunității școlare, serbările contribuie la crearea unui sentiment de apartenență și solidaritate în cadrul comunității școlare; recunoașterea eforturilor, este un prilej pentru a recunoaște și a recompensa munca și realizările elevilor și profesorilor; crearea de amintiri frumoase, aceste evenimente rămân în amintirea elevilor ca momente speciale și plăcute din anii de școală
Serbările școlare sunt, așadar, evenimente esențiale în viața unei școli, contribuind semnificativ la dezvoltarea holistică a elevilor și la crearea unui mediu educațional plin de bucurie și împliniri.
Fiecare serbare a fost un moment în care cu toţii am sărbătorit bucuria, am celebrat faptul că am învățat să fim buni prieteni și am păşit împreună în lumea cunoașterii.
Cu toţii, curajoşi şi pregătiţi, s-au îmbarcat în vaporul clasei întâi care de la toamnă va intra în portul şcolii noastre pentru a porni o nouă călătorie spre Universul Cunoaşterii.
P.S. Peste tot pe unde am privit în grădina școlii, am întâlnit ,,razele" de soare care au luminat și încălzit pe toți cei prezenți.(spune Clasa Razelor de Soare).
Clasa Bufniţelor exploratoare şi înţelepte au împărtăşit cu cei prezenţi din cufărul bogat de activităţi şcolare şi extraşcolare surprins în 22 de fotografii, una pentru fiecare elev.
O petală de felicitare desprinsă din buchetul clasei pregătitoare A, ,,Flori zâmbitoare" la ceas de bilanț al achizițiilor: deprinderilor și capacităților dobândite în acest an școlar pentru bucuria adusă pe chipurile celor dragi care ne-au fost alături în astă seară în filigoria școlii noastre!
Clasa albinuţelor harnice şi iscusite urează tuturor vacanţă plăcută cu multe amintiri de neuitat!
Prof. Monica Toader
Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu" din Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:57 Ora de vară a Europei de Est