Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 august 2024

Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești ce vizează drepturile salariale ale bugetarilor și ale angajaților din Învățământ se suspendă, conform prevederilor OUG nr. 62 din 13 iunie 2024, semnalează într-un newsletter sindicatele FSLI ale profesorilor / Nicio reacție publică a acestora până acum


Toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale ale personalului din sectorul bugetar (în general) și ale personalul din învățământul preuniversitar (în special) se suspendă, potrivit unei informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Este vorba de prevederile ordonanței de urgență nr. 62/2024 din 13 iunie 2024.
„De la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 62/2024 – 14 iunie 2024, ca efect al acesteia, toate litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești având ca obiect drepturi salariale/de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar – în general – și ale salariaților din sectorul de negociere colectivă învățământ preuniversitar – în special – se suspendă, prin efectul legii, independent de ceea ce consideră judecătorii investiți cu soluționarea dosarelor”, se arată în informarea FSLI.


Conform sursei citate, în urma argumentelor înaintate de federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, în ședința din data de 13 iunie 2024, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat nefavorabil proiectul de OUG privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.

În document apare că sindicatele profesorilor au sesizat Avocatul Poporului și au solicitat sesizarea Curții Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 1 alin. (1), art. 2 alin. (1)-(3) și art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2024.

Gânduri pentru prima mea generație de cinci stele

Absolvenţilor noştri din clasa a VIII-a

Gânduri pentru prima mea generație de cinci stele

Parcă mai ieri, ați intrat timizi pe poarta școlii și în clasă, unde apoi, timp de cinci ani de zile , ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului împreună, (dacă luăm în considerare și orele de After School), unde am legat prietenii trainice, care spre plăcuta mea surprindere durează și azi, când ați terminat clasa a VIII-a. Ați fost și veți rămâne generația mea de cinci stele, așa cum îmi place să vă numesc.

 Am fost onorate (eu și colegele mele, doamnele învățătoare Doina Sabău, Rodica Fechete și Luciana Morlocan) să fim invitate la cursul vostru festiv, ne-ați făcut mândre de realizările voastre, iar bucuria voastră a fost și a noastră. Emoțiile care ne-au încercat au fost și ele comune, pentru că în cinci ani ne-am apropiat mult, cât să vă avem la suflet pentru o viață întreagă. Cu ce am vrea să rămâneți, dragii noștri elevi? Cu faptul că ne-a păsat de voi, lucru pe care l-ați simțit, sunt convinsă. Spunea un bătrân odată că unele meserii, ca cea de actor, preot sau dascăl nu pot fi făcute de oricine. În cazul vostru, dacă am fi predat doar niște simple cunoștințe și noțiuni, fără vreo implicare afectivă, fără a pune suflet, fără a empatiza, v-ați fi dat seama cu ușurință, am fi jucat un rol prost, am fi fost niște actori slabi, iar odată terminată piesa, nu v-ar mai fi interesat decât să mergeți mai departe, fără a vă întoarce înapoi. Dar faptul că ținem legătura, că reveniți în cuib sau stup ori de câte ori aveți ocazia, fie și doar pentru câteva momente, faptul că ne țineți la curent cu performanțele voastre din toate domeniile, că veniți uneori pentru a cere o a doua părere, toate acestea ne asigură că investiția făcută în voi este una cu adevărat profitabilă, nimic nu a fost prea mult sau prea greu.
Ce v-am putea spune acum, înaintea examenelor de Evaluare Națională? Să țineți cont de faptul că puteți, că sunteți valoroși, că nu există elevi buni sau slabi, fiecare e bun la ceva, trebuie doar să descoperiți acel ceva unde veți excela. Să aveți o stimă de sine ridicată, pentru că avem încredere în voi, sunteți mai mult decât niște cifre și statistici, că peste toate Providența Divină lucrează. Veți ajunge acolo unde trebuie să ajungeți, iar noi, cu satisfacție, vom adăuga, vorbind despre reușitele voastre: Și acesta a fost copilul meu! Dar nu uitați, că înainte de a deveni ceva în viață, trebuie să deveniți OAMENI!
Prof. Cristiana Vidican

Trimite email
duminică, 8 septembrie 2024, 03:24:45 Ora de vară a Europei de Est