Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Faimosul Gaudeamus a răsunat și la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga” din Oradea

Miercuri,

Faimosul Gaudeamus a răsunat și la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga” din Oradea

Miercuri, 12 iunie 2024, sunetul prelung al clopoțelului anunța finalul unei etape din viața elevilor de clasa a 8-a, de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga", Oradea. Însoțiți de diriginți, prof. Heciu Ioan Mihail (8A) și prof. Stroie Ramona Nicoleta (8B), absolvenții emoționați au traversat coridoarele școlii, în aplauzele colegilor mai mici, interpretând faimosul Gaudeamus.

Emoțiile au cuprins apoi întreaga curte a școlii, unde îi așteptau părinți, bunici, frați și prieteni, pentru a-i felicita. Festivitatea de absolvire a fost deschisă de către doamna director, prof. Nicoleta Boloca, care a prezentat invitații zilei și le-a vorbit despre zbor, curaj și lecții de viață.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna inspector școlar de specialitate, prof. Tăutu Ramona Aurelia, le-a vorbit proaspeților absolvenți, pe care i-a pregătit încă din clasele primare, îndemnându-i să tindă mereu spre succes, astfel încât să devină oameni valoroși, cu care societatea să se mândrească.
Doamna director, prof. Nicoleta Boloca a premiat elevii care au obținut  rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare: Voinea Alexandru, clasa a 8-a B - Mențiune la Olimpiada de Educație Tehnologică și aplicații practice, etapa județeană, 2024, coord. prof. Filimon Claudia; Coita Diana, clasa a 8-a B - Mențiune la Concursul Național „,Primăvara artelor", secțiunea pictură, ediția a XXV-a, aprilie 2024, coord. prof. Crăciun Alina și Mîță Adela, clasa a 8-a B - Mențiune la Concursul Național „,Primăvara artelor", secțiunea pictură, ediția a XXV-a, aprilie 2024, coord. prof. Crăciun Alina.
Emoționată, șefa de promoție, eleva Filip Adelina Maria, clasa a 8-a B, a subliniat în discursul său că, anii de gimnaziu au însemnat multe descoperiri, prietenii sincere, lucrul în echipă și multe provocări. ,,Caragiale ne-a ajutat să ne dăm seama ce înseamnă să fii ridicol, fizica ne-a arătat că există legi ce nu pot fi încălcate, iar matematica ne-a dezvoltat gândirea".
Cheia școlii, cu toate tainele ei, a fost predată celor din clasele a 7-a, ca o ștafetă care trebuie dusă mai departe, cu scopul de a fi și mai buni, decât colegii lor. Eleva Mărcuț Anamaria din clasa a 7-a A, a preluat-o și i-a asigurat pe colegii mai mari că o vor păstra cu cinste.
Momentul cel mai așteptat de către toți cei prezenți a fost premierea absolvenților pentru  rezultatele la învățătură și purtare, din acest an școlar. Diriginții celor două clase au înmânat diplomele și premiile celor mai silitori elevi, care au demonstrat că munca asiduă are rezultate pe măsură.
Momentul muzical pregătit de elevii claselor absolvente, coordonați de domnul profesor de Educație muzicală, Mureșan Felician, a încheiat festivitatea. Elevii au lansat spre cer baloane de speranțe, dorințe și visuri! Le dorim succes în tot ce și-au propus și să își împlinească visurile!
,,Ziua absolvirii este un eveniment special"
În cuvântul de deschidere, doamna director Boloca Nicoleta le-a transmis absolvenților că ziua absolvirii este un eveniment special pentru fiecare elev în parte, dar și pentru familiile lor, pentru întreaga comunitate școlară. Este ziua în care elevii ajung la sfârșitul unei frumoase etape din viața lor și se apropie cu pași repezi de o alta, cea a anilor de liceu... «anii de liceu ce vor veni, cu ale lor emoții la română...». Este normal ca elevii să se simtă în al nouălea cer, să simtă că toate porțile li se deschid în cale, că cel mai îndrăzneț vis poate deveni realitate, că li se confirmă valoarea pe care fiecare o are și că au răsplătit și depășit așteptările tuturor. La final de clasa a VIII-a cu toții sunt niște învingători!
După ce au fost felicitați, doamna director le-a dat un ultim sfat: să-și aleagă fiecare cu grijă idealurile și să țintească tot mai sus!
Prof. Stroie Ramona

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:55 Ora de vară a Europei de Est