Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sounds of Oradea Festival III începe vineri seara în Piața Unirii

14 - 16 iunie 2024

Sounds of Oradea Festival III începe vineri seara în Piața Unirii

A treia ediție Sounds of Oradea Festival debutează vineri, 14 iunie, la ora 20.30, în Piața Unirii. După două ediții de succes în 2022 și 2023, SO Festival 2024 reunește o suită de artiști internaționali de prim rang, care vor performa în Piața Unirii din Oradea și la Filarmonica de Stat Oradea: Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras (directorul artistic al festivalului), Teodor Ilincăi, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, The Prague Cello Quartet și Opera Națională din Sofia, Bulgaria.

Suntem extrem de onorați că anul acesta, Festivalul va fi deschis de Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată stea de operă din lume (New York Sun). În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile unui spectru panoramic de audiențe. Alături de dirijorul David Giménez Carreras, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, Angela Gheorghiu va străluci pe scena din Piața Unirii într-un concert extraordinar, în premieră în Transilvania.
Programul SO Festival 2024 continuă sâmbătă seara de la ora 20.30, la Filarmonica de Stat, cu un spectacol inedit al celor de la The Prague Cello Quartet, care vor aduce pe scenă un repertoriu divers, de la piese clasice renumite până la compoziții contemporane inovatoare, interpretate de artiști de renume internațional.
Duminică seara, tot de la ora 20.30, Opera Națională din Sofia vă invită la un spectacol de balet plin de grație și emoție, susținut de balerini apreciați în toate colțurile lumii. Un eveniment extraordinar pentru toți iubitorii de dans și pentru cei care doresc să descopere rafinamentul baletului clasic și contemporan. O poveste captivantă care va aduce la viață coregrafii clasice și moderne, într-o experiență artistică de neuitat.
 
Programul festivalului
 
Vineri, 14 iunie 2024, ora 20.30
 Piața Unirii, Oradea
Angela Gheorghiu în concert extraordinar - dirijor David Giménez Carreras, tenor Teodor Ilincăi, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea. O seară de gală cu unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.
Bilete aici: https://www.bilete.ro/angela-gheorghiu-in-concert-extraordinar/ și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.
 
Sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 20.30
 Filarmonica de Stat Oradea, sala Enescu-Bartok
The Prague Cello Quartet - Interpretări unice ale unor piese clasice, coloane sonore, jazz, rock și pop. *SOLD OUT
 
Duminică, 16 iunie 2024, ora 20.30
 Piața Unirii, Oradea
Spectacol de balet - Opera Națională din Sofia, Bulgaria
O seară magică de grație și emoție alături de unul din cele mai renumite ansambluri de balet din lume.
Bilete aici: https://www.bilete.ro/spectacol-de-balet-opera-nationala-din-sofia/spectacol-de-balet-opera-nationala-din-sofia-bulgaria-16-iun-2024 și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.
 
În cadrul conferinței de presă care a avut loc miercuri, 12 iunie, la Teatrul de Stat, Angela Gheorghiu a spus: „Aș spune că vocea umană este instrumentul primordial al omenirii; armonia și muzica sunt limbaje internaționale și întotdeauna când un artist face această profesie cu sinceritate, va reuși să o împărtășească în rândul publicului. Venim la Oradea cu toată inima, concertul din cadrul Sounds of Oradea este o ocazie foarte fericită din viața mea"
Directorul artistic, David Giménez Carreras, a menționat că: „Suntem extrem de mândri să prezentăm cea de-a treia ediție Sounds of Oradea festival și artiștii care vor performa pe scenă anul acesta. Încă de la prima ediție, dorința a fost să ne concentrăm pe calitate și nu pe cantitate, acesta fiind și motivul pentru care anul acesta vor fi trei spectacole. Credem cu tărie că legătura care transcende este dată de calitatea actului artistic și a spectacolelor propuse."
----------------------------------
Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este conceput și organizat de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.
Director artistic: David Giménez Carreras.
Partener instituțional: Filarmonica de Stat Oradea.
Parteneri:  Mobexpert, Țiriac Auto, Raluca Mihălceanu.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:04:35 Ora de vară a Europei de Est