Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea, aniversare la 94 de ani!

Vineri, 30 mai 2024

Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea, aniversare la 94 de ani!

Într-o atmosferă de sărbătoare, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11, au marcat Ziua Școlii, vineri, 30 mai 2024, printr-o serie de activități desfășurate în curtea instituției. După alocuțiunile domnului director și ale doamnei director adjunct secția maghiară, Lucaciu Ramona, programul a început cu interpretarea elevei Lorena Ghib, din clasa a VIII-a D, a melodiei „ Anii frumoși din fetie" .

Un moment emoționant a fost  oferit de elevii clasei a IV-a  A, coordonați de doamna înv. Matei Carmen, prin cântecul antrenant „Ce mică-i vacanța mare" - un  simbol al copilăriei.
În aceeași notă, elevele Popa Raluca și Ciucioiu Maria din clasa a VIII-a D,sub îndrumarea dnei prof. Copil Daniela, au transmis mesajul generației actuale, prin versurile care au devenit noul imn al școlii: Vreau să cânt când se cuvine/ Să învăț cât mai bine/ Să-mi iubesc prietenii așa cum mă iubesc pe mine/ Vreau să învăț din plăcere/ Știința-i o avere ..." (adaptare după melodia îndrăgitului cântăreț Smiley).
Domnul director, prof. Ciuciu Adrian, a dat startul activităților outdoor: meciul de fotbal între clasele a VII-a și a VIII-a, activități distractive pe grupe/clase/ desene pe asfalt și concursul Școala 11 - Unu și Unu, la care au participat reprezentanți ai claselor a III-a și a IV-a, respectiv ai claselor  V-VIII.  Elevii au demonstrat că își cunosc bine școala, cunosc istoricul ei, că îi pot promova prin afișe creative valorile. Jurizarea concursului a fost realizată de doamna prof. Șaitoș Alina, prof. Palyi Eva, prof. Lovadi Andrea și prof. Tarr Tunde.
 In cadrul concursului Școala 11 - Unu și Unu, coordonat de doamna director adjunct prof. Galutz Carmen și de consilierul educativ prof. Checicheiș Sanda s-au remarcat la învățământul primar, secțiunea afiș,  elevii din clasele a III-a ( Șerban Iulia Maria, Cozma Paula, Jolța Iosua, Sabău Andrei, Manci Valeria, Ujlaki Kristof), la învățământul gimnazial  elevii din clasele a VII-a, care s-au clasat pe locul I ( Alecsoae Rebeca, Popa Daria, Ciucioiu Iulia, Gabor Cătălina, Pantiș Ariana).
 Astfel, au demonstrat cu toții că o școală este definită de spiritul care domnește în ea, confirmând sloganul Școlii 11: ,,Nu zidurile fac o școală,  ci spiritul ce domnește într-însa" (Ferdinand  I).
La final, fără nicio regie, spontan, s-au strâns într-o horă uriașă și au dansat alături cu mic cu mare, profesori, elevi, personal didactic auxiliar sau nedidactic, dovedind că valorile școlii: Curajul, Judecata înțeleaptă, Integritatea, Perseverența, Respectul, Responsabilitatea, Autodisciplina, Creativitatea, Implicarea și Performanța sunt la ele acasă.
Consilier educativ prof. Checicheiș Sanda
Bibliotecar Lup Mariana

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:16 Ora de vară a Europei de Est