Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Săptămâna verde la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea

Zece clase au participat în localitatea Roșiori la activități prietene cu natura!

Săptămâna verde la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea

Săptămâna verde (18.03-22.03.2024) pentru elevii de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" a fost o ocazie perfectă pentru a explora, a se conecta și a experimenta lucruri noi despre natură și mediul înconjurător prin intermediul diferitelor tipuri de activități instructiv-educative propuse la nivelul unității de învățământ.

Fiecare activitate pe care am desfășurat-o a avut un singur scop, acela de a conștientiza importanța naturii în viața noastră.
Astfel, elevii din 10 clase de la Școala Gimnazială ,,N. Bălcescu" Oradea au participat în localitatea Roșiori la activități prietene cu natura în cadrul Sunflower camps. Tabăra, organizată de Herman Ferenc și echipa Sunflower camps, a găzduit peste 200 de copii în zile diferite.
Elevii și-au început ziua cu un atelier de frământat pâine, pe care ulterior au copt-o în cuptor de cărămidă. Au fost brutari pricepuți și au aflat cum se obține pâinea. Pe urmă, elevii au făcut o plimbare cu căruța trasă de cai până la ferma unde au putut admira cai, oi și capre. Aceștia au muls capra și au hrănit animalele...
După masa de prânz, asigurată de gazde, elevii au ascultat cu mare interes ,,Povestea panseluței" și, cu zâmbetul pe buze, cu inimile pline de entuziasm și mândrie au plantat panseluțe. Și-au personalizat apoi, câte un săculeț cu lavandă și până la plecare s-au jucat fotbal pe terenul sintetic, au sărit la trambulină și s-au dat în leagăne și pe tobogane.
Ne-am bucurat cu toții de vremea bună, de soare, aer curat, am observat și analizat cu interes florile, plantele, păsările, animalele, dând dovadă de implicare conștientă în a crea o lume mai frumoasă, mai sănătoasă și mai bună, prin acțiunea de plantare, udare, hrănire și îngrijire a plantelor și animalelor din mediul înconjurător.
Doamnele învățătoare care i-au însoțit pe elevi i-au ghidat în desfășurarea tuturor jocurilor. A fost o zi plină de veselie, bucurii și experiențe noi, deosebite. Și după ce ne-am simțit atât de bine în această zi, am ecologizat curtea gazdelor, lăsând-o la fel de primitoare cum am și găsit-o. Elevii au plecat acasă cu mica pâine lucrată de ei și săculețul cu lavandă personalizat.
La acțiunea de la Roșiori, au participat următoarele cadre didactice și elevii claselor lor: Pîrja Radu, Igna-Petrașcu Rodica, Pereș Anamaria, Meseșan Ioana, Bunta Simona, Ienei Vasilica, Tiriteu Mariana, Morar Ramona, Andrei Baciu Ovidiu și Ioana Junea.
Cu toții, elevi și dascăli, am avut o zi plină de aventură la doar o jumătate de oră de Oradea.
Prof. Simona Bunta,
prof. coordonator Eco-Școala
 
Felicitări, bravi ecologiști!
Doamna Simona, mereu primim lecții de la dascălii și copiii prieteni cu natura!
Cât de frumos te poți simți în mijlocul unui asemenea mediu prietenos, binecuvântat de Dumnezeu și de oamenii darnici, cu suflet strălucitor!
Copiii sunt frumoși și buni de la Natură, adică zămisliți astfel de Dumnezeu, iar dascălii se străduiesc să-i păstreze așa și să-i înnobileze prin educație de calitate, și chiar reușesc, cu ajutorul părinților și bunicilor, până la un punct, când se despart apele...
Să le fie de mare folos această lecție vie din Săptămâna verde!
(OviDan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:11 Ora de vară a Europei de Est